„Метаморфози“ по Овидий - грандиозен спектакъл за началото на новия сезон в Драматичен театър „Никола Вапцаров“

Режисьорът Стайко Мурджев започна репетиции на епичен спектакъл по „Метаморфози“.

В края на творческия сезон Драматичен театър „Никола Вапцаров“ започна репетиции на дългоочакван и изключително интригуващ спектакъл. Новото заглавие в репертоара на театъра ще бъде „МЕТАМОРФОЗИ“ по Овидий - един от най-емблематичните текстове на класическата литература, който включва над 250 митове от древногръцката и римската митология.

Режисьор на спектакъла „Метаморфози“ е Стайко Мурджев – едно от най-отличаваните имена в българския театър, носител на десетки номинации и награди. Неговите спектакли са сред любимите на публиката в цялата страна. Последната му постановка в Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград „Съмнение“ получи номинации и отличия от най-престижните театрални награди и фестивали.


Екипът на спектакъла е съставен с изявени и награждавани творци от театралната сфера. Сценографията и костюмите са дело на Никола Налбантов, а композитор е Петър Дундаков, които също бяха сред номинираните на тазгодишните театрални награди ИКАР. Хореограф е Станислав Генадиев, а по видео дизайна работи Петко Танчев.

В края на май месец се проведе и специален кастинг за актриси, чиито имена вече са сред актьорския състав. А той включва актьорите - Албена Чобанова, Божидар Йорданов, Борис Върбанов, Гергана Цакова, Гринго-Богдан Григоров, Жанет Керанова, Йордан Ангелов, Калоян Лулчев, Катя Иванова, Константина Георгиева, Кънчо Кънев, Лора Христова, Мария Манолова, Недиляна Павлик, Пепа Манева, Теодор Куков, Теодор Ненов.

Предстои интересен работен процес с лабораторни изследвания и лекции по различни теми, свързани с произведението на Овидий. Очакваме с нетърпение новия спектакъл, който със сигурност има всички предпоставки да се превърне в едно от събитията на следващия театрален сезон.

Премиерата се очаква в средата на октомври.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria, програма “Възстановяване и развитие на държавни, общински и регионални културни институти”.

Повече информация за представленията на театъра може да откриете в Официалната фейсбук страница на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград или на касата на театъра. Билети за спектаклите може да закупите от касата на театъра или онлайн в entase: Програма - ДТ Никола Вапцаров | Entase

бюлетин

още реакция