Творческа работилница Co-creation Space в търсене на млади артисти

„Co-creation Space: Прекрасният нов свят“ е работилница за млади артисти от маргинализиран произход и има за цел да осигури възможност за професионално и творческо усъвършенстване чрез обучение от специалисти и развитие на устойчива работна практика.


Дати: 5-9 юни
Срок за кандидатстване: 26 май 2023

Програмата активно търси своите участници, а кандидатурите ще се приемат до 26 май. Вълнуващата програма обещава мултидисциплинарен подход, като кани участници от всички артистични направления и сфери на изкуството - режисьори, сценографи, танцьори, актьори, музиканти, циркови артисти, писатели и др.

Страстта на режисьора, драматург и продуцент Антония Георгиева към формирането на подкрепяща среда за млади таланти, които да изследват и надграждат творческия си потенциал, я вдъхновяват да създаде този проект. Чрез опита си в работата по различни театрални и кино проекти във Великобритания и Ню Йорк, Антония придобива ценни познания за индустрията и разбира предизвикателствата, пред които са изправени младите артисти.

Co-creation Space си партнира със Studio Karakashyan и неговия основател - режисьорът, продуцент и хореограф Коста Каракашян, който ще бъде част от основните лектори заедно с Аида Рочи - режисьор и драматург от Лондон, част от El Encuentro Collective.

Работилницата ще включва редица мастър класове и уъркшопи, а след преглеждане на всички заявления за участие, организаторите ще изберат до 15 участници, които ще имат възможността да работят отблизо с международни ментори. Чрез тази платформа артистите ще получат конкретни съвети свързани с тяхното професионално израстване, как да обогатят занаята си и да поемат смело по пътя към реализирането на творческите си мечти.

Артисти, които проявяват желание да вземат участие, могат да направят своята заявка за участие чрез регистрационната форма на организаторите AG Art Hub.

„Co-creation Space: Прекрасният нов свят“ се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура” по програма “Творческо развитие” и има за цел да вдъхнови следващото поколение творци и да допринесе за растежа и развитието на изкуствата в България.

За Антония Георгиева: Антония Георгиева е режисьор, драматург и продуцент с творчески опит във сферата на театъра и киното във Великобритания, САЩ и Европа. Завършва Колумбийския университет в Ню Йорк с двойна специалност по Театър и Творческо писане през 2018 г., след което специализира с магистратура по театрална режисура в лондонската консерватория Royal Central School of Speech and Drama. През последните няколко години създава редица театрални и филмови проекти, които поставят основата интердисциплинарния й подход, еклектичен стил и интерес към адаптации. Проектите й са подкрепяни от организации като Jerwood Arts, Европейската комисия Гьоте Институт и Национален фонд “Култура”. Като драматург работи с някои от най-популярните инициативи за изгряващи сценаристи с подкрепата на Netflix, Sky Studios и Papatango Playwriting Award.

бюлетин

още реакция