Среща с музикалния гений Джъстин Хъруиц

Разговаряме с един от най-търсените композитори в Холивуд.

С две награди „Оскар“ за великолепния си саундтрак на „La La Land“, „Златен глобус“ за саундтрака на „Вавилон“ и редица други престижни награди, Джъстин Хъруиц е един от най-търсените композитори в Холивуд. Работил е по всички филми на Деймиън Шазел, с когото се познават от деца. Джъстин стои зад музиката и на „Камшичен удар“, „Първият човек“ и тазгодишното визуално удоволствие „Вавилон“ с Брад Пит и Марго Роби. 


Удоволствие е да се запознаем, голям фен съм на работата ти. Започнах да слушам саундтрака, преди да гледам филма. Разкажи ми малко повече за създаването на тази невероятна атмосфера. 

Процесът продължи около три години. Веднага след като прочетох сценария, си дадох сметка, че музиката трябва да е на друго ниво – сцените с партита, наркотици и непрестанен секс означаваха че музиката трябва да ни пренесе на такова място. И парче по парче ние с Деймиън я построихме, докато стана достатъчно дива за целта. 

Какво означават за теб всички тези номинации и награди?

Означавт наистина много! Ние прекарваме толкова време затворени, в правене на тези филми и нямаме точна представа как ще въздействат на хората. Много е ценно за нас, когато те биват оценени.

Кое ти е любимото парче от саундтрака на „Вавилон“? 

„Vodoo Mama“ е доста забавно – там има буквално 100 слоя от перкусии, наистина се опитахме да вкараме енергия в партито. Друго, което много харесвам, е „Herman’s Hustle“...


И аз много го харесвам.

Толкова е приятно и е изсвирено от страхотен саксофонист – Лео Пелегрино, който буквално танцува, докато свири, ако си го виждала из интернет! Той добавя толкова енергия към музиката.

Харесвам всяко парче в този филм, всяко едно беше в различен стил и си поиграх с доста неща!

Признавам ти, че добавям саундтрака към другите си любими – „La La Land“ и „Първият човек“!

Благодаря ти. 

бюлетин

още реакция