Днес открива мултимедийната инсталация и пърформанс „Огледално измерение":

Проектът ще бъде реализиран от 4 до 7 май в Национален студентски дом.

Днес е откриването на мултимедийната инсталация и пърформанс „Огледално измерение". Проектът ще бъде реализиран на 4, 5, 6 и 7 май в Национален студентски дом. 


Необичайният проект обединява огледална инсталация, мапинг прожекция, танцов пърформанс и виртуална реалност. В центъра на всичко е арт инсталацията „Огледален купол" - сферична огледална стая тип планетариум. Огледалната повърхност прeчупва пространството и фрагментира образа на човека като калейдоскоп. Куполът ще сияе в различни цветове посредством мапинг прожекция. Можете да следите събитието във Фейсбук


Ето какво споделят организаторите за формата на представянето: 

1. [ИНДИВИДУАЛНО ПРЕЖИВЯВАНЕ] в Огледалния Купол. Пътуване в космически кораб през мистериозен свят на огледалата, разкриващ потенциала на въображението! 

2. [ПЪРФОРМАНС "MirroMorphosis"] - танцово представление. Зараждане на мултивселената от първичната супа. Поява на различни личности и емоции в подсъзнанието. Разгръщане на фантастичен свят през проявяващи се образи в безкраен процес на пресъздаване - метаморфоза. (5 май 20:00; 6 май 20:00; 7 май 17:00)

3. Виртуална Реалност

4. ИЗЛОЖБА на тематични дигитални картини


Телепортирайте се в „Огледалното измерение". Преживейте среща с неопределеното. Позволете фантазията ви да дорисува замъглените образи. Пътувайте през калейдоскопа на енергиите и цветовете!


Автор на проекта, дизайнер на инсталацията и танцьор е Ирина Стоянова. Христо Желев е музикант и съавтор. Виртуалната реалност е дело на Калоян Николов и Димитра Попова, а продуценти на събитието са „РУБЕКУЛА" и Любомира Костова. 

Проектът „Холограмна Реалност” е реализиран с финансовата подкрепа на Министерството на културата.


бюлетин

още реакция