„Партньори срещу престъпление“: Нов български подкаст за криминални истории

Партньори срещу престъпление е български аудио подкаст за криминални истории на малък и голям екран с водещ журналистът и кинокритик Зорица Аспарухова. Два пъти в месеца, тридесет минутните епизоди ще препоръчват и разискват кървави, страшни, смешни, мистериозни… от онези истории, които изправят косата, докато феновете на жанра пият своя следобеден чай или може би нещо по-силно. Първия епизод може да слушате ТУК.


Всеки епизод ще разказва по миминум една криминална история, която може да се гледа по телевизията, в стрийминг платформите или на кино. Някои истории са истински, а други са плод на нечия фантазия… Но всички гарантират добро изкарване за почитателите на мистериите, трилърите и „whodunit“ жанра - разновидност на детективската фантастика, водена от сюжет, в която основният фокус е пъзелът около това кой е извършил престъплението.


С ударен старт, още в първия епизод, почитателите на истинските мистерии ще научат повече за убийството на Владимир Похилко, ко-създател на играта „Тетрис“, както и за филма по същата случка. Ще разберат как мислят великите крадци, какъв е планът зад най-дръзкия обир на диамант в Европа и защо има теория, че над телевизионната поредицата „Клуб „Веселие“ (Glee) тегне проклятие…

В началото на всеки месец Партньори срещу престъпление ще представя с препоръка, но и с доза критична мисъл, различни криминални филми или сериали, които може да се гледат веднага. А във втория си епизод за месеца (средата на месеца) ще има специален гост. Първите двама гости вече са известни – телевизионната водеща и актриса Поли Недкова ще сподели емоциите си от поредицата „Убийства на лоши момичета“, а радиоводещият Драго Симеонов ще обсъди със Зузи Аспарухова престъпления покрай „зайчета“ от имението Playboy. Двамата ще разсъждават как се е променил този бранд с годините и къде/как се позиционира темата за секса днес в киното.