Fjällräven Vándortúra кани любителите на трекинга и природата да изследват приказния регион Мечек това лято

За осми път ще се проведе един от най-големите организирани многодневни преходи в Унгария. Това лято Fjällräven Vándortúra кани любителите на природата в Мечек, за да открият красотата на великолепната планинска верига заедно, обхващаща 74 километра за четири дни. Регистрацията за преходът, който ще се проведе от 28 до 31 август 2023 г., започва на уебсайта на събитието от 1 март.


3 години - 3 места, това би могло да бъде новото мото на събитието за трекинг в общността, организирано от шведския производител на трекинг екипировка Fjällräven, тъй като отсега нататък любителите на природата и времето на открито ще могат да посетят три от най-красивите и разнообразни пейзажи на Унгария по време на Fjällräven Vándortúra, в тригодишни цикли: през 2023 г. Мечек, през 2024 г. Бюк, през 2025 г. Балатон и след това отново планините.

Тази година трекинг събитието на Fjällräven ще се проведе за първи път в сърцето на Мечек. Участниците ще изминат 74 километра през планини и долини за 4 дни. Следвайки традицията на оригиналния Fjällräven Classic от Швеция, участниците носят цялото си оборудване в раниците си и прекарват нощта в палатките си в определените къмпинги. Въпреки че на ден се изминават по 17-19 километра, Fjällräven Vándortúra не е състезание, а преживяване сред съмишленици и любители на природата.


„Целта на Fjällräven е да помогне и вдъхнови повече хора за активен живот на открито и да се свърже отново с природата. Въпреки че хиляди хора пътуват за Fjällräven Classic в Швеция, искахме да отворим класическата концепция и да запознаем повече хора с начина на трекинг на Fjällräven - с всичко, от което се нуждаете на гърба си, в добра компания и с почит към природата. Ние продължаваме да образоваме участниците за грижата за околната среда, докато ги съпътстваме на предизвикателно и възнаграждаващо пътешествие сред природата. Три различни пейзажа за три години, това е, което Fjällräven Vándortúra осигурява: през 2023 г. ще се насочим към Мечек, след това през 2024 г. към Бюк и през 2025 г. отново към езерото Балатон. Тази година ще покрием най-доброто от 335-те км2 на планината Мечек за 4 дни. Първият ден ще започне от Вараля на североизток, преминавайки през приказната долина Обаня, ще се изкачим до най-високия връх - Зенгьо и след това ще се насочим към западната част на Мечек. По пътя си не бихме пропуснали долината Мелегмани, истинско съкровище за тези, които искат да се измъкнат от застроената среда. Но да не забравяме, че преходът не е за да броим изминатите километри, а за да се насладим на красивия пейзаж и да се смеем заедно на това как оставаме без дъх... само това може да направи стръмна част на връх Тубес още по-лека. Но отвъд зашеметяващите долини, върхове и структури, Мечек предлага още много неща, които да видите и изпитате.“- Санела Крисат, организатор на Fjällräven Vándortúra.

Всеки от участниците изминава дневния маршрут със собственото си темпо, а след деня прекаран сред природата, всички се събират вечер в един и същ къмпинг, което е чудесен начин да се отпуснете след преход заедно. Разговорите около лагерния огън, вечерята заедно и различните вечерни дейности са чудесен начин да презаредите батериите си за следващия ден и да намерите нови приятели и познати, тъй като колективните преходи сближават хората.


„През лятото на 2022 г. за втори път участвах във Vándortúra и силно го препоръчвам за тези, които нямат опит в по-дългите туристически маршрути. Най-младият член на групата беше на 14 години, а най-възрастният - на 75, защото събитието е подходящо за всеки, без значение от физическата му подготовка. В края на деня имахме горещи душове и прясна местна храна, а атмосферата на вечерния лагер винаги беше страхотна, с приятелски разговори и много смях. Бях въодушевен, че прекарвам време с планински ентусиасти като мен самия в някои от най-красивите рейони в Унгария. Цялото това прекрасно трекинг преживяване завърши подобаващо с прощалното парти и концерт в последната вечер.“- споделя Тамаш Езиас от Асоциация Мондоло, който участва в Fjällräven Vándortúra през 2019 и 2022 г.

Целта на Fjällräven Vándortúra е да вдъхнови хората за активен живот на открито със забавен, безопасен туризъм, който не оставя следа в природата. Всичко това, докато се разхождат из региона Мечек. Шведската аутдор марка кани всички да участват в прехода Vándortúra, който ще се проведе между 28 и 31 август 2023 г. Научете повече за този епичен преход, където ставате част от природата, докато се разхождате сред невероятни пейзажи.

За регистрация и повече информация за прехода: www.fjallraven-vandortura.com


бюлетин

още реакция