„Момчето от последния чин“ - нашите деца през техните очи

На 21 номеври от 19:00 предстои втората премиера на спектакъла.

През месец октомври премиерното представление „Момчето от последния чин“ откри първото издание на Балкански театрален фестивал в Благоевград. Режисьор е една от младите звезди на българската театрална сцена – Тея Сугарева-Савова, а на сцената на Драматичния театър в Благоевград дебютират и най-новите попълнения от актьосрката трупа – Борис Върбанов, Гринго-Богдан Григоров, Константина Георгиева, Теодор Ненов и Яна Георгиева. В спектакъла участват още и гост актьорът Стоян Младенов и, вече познаните на благоевградчани, актьорите Божидар Йорданов и Кънчо Кънев. Сценографията е на Никол Трендафилова, а музиката на Емилиян Гацов-Елби.


Постановката е по пиесата на Хуан Майорга, който е един от най-известните съвременни испански драматурзи, автор на над 40 пиеси. През 2008 година е удостоен с най-престижната испанска награда за сценични изкуства „Макс“ за пиесата “Момчето от последния чин”.

Пиесата засяга теми, които са важни за цялото общество – темата за бъдещето на децата ни, темата за тяхното възпитание, за тяхното изпадане от образователната система, за подкрепата им в следването на мечтите и за развитието на младия талант.