Полет разстояние до Париж

Пътуваме до Франция със CineLibri и България Еър

Париж е един от градовете, които никога няма да спрем да обичаме. Не само заради историята и красотата, но и заради културното разнообразие, което предлага, малките китни улички с красиви кафенета, музиката, нощния живот, романтиката и цялостната атмосфера, която не наподобява нищо друго на света.

Знаем, че винаги, когато наближават уикенди, почивни дни, лични празници или декември, първият ни избор е Париж. Само един самолет ни дели от френската столица, а в момента билетите до дестинацията са на промоционална цена. Докато избираме подходящата дата, можем да отскочим до Франция през литературата и киното, които се срещат в рамките на кино-литературния фестивал CineLibri. 


Сред най-нашумелите кино-литературни събития тази есен е появата на филма “В очакване на Боджангълс” - майсторска адаптация по едноименния роман на Оливие Бурдо с участието на Виржини Ефира и Ромен Дюри, които правят ролите на живота си. Писателят написва романа в рамките само на седем седмици и създава една емоционална и нежна история за голямата любов, която е отвъд пределите на лудостта, смъртта и трудностите. Филмът по нищо не отстъпва на прозата и отзивите на публиката го доказаха.

„Първият път като гледах филма изобщо не ми хареса, вторият път като го гледах ми хареса малко повече и третият път ужасно много ми хареса...и на шестия вече го мразех.

Ако някой изобщо има идея ясна представа как изглеждат героите на романа, как изглежда декора на романа, то това е авторът. Той си представя на какво приличат тези неща. А когато види филма, се оказва, че нищо не прилича на това, което си е представял, а вижда прекрасни известни актьори, в чиито усти са сложени неговите думи.

Преживяването е странно, необходимо е време да се оцени хубавият резултат. Смятам, че филмът е добър.

Познавам хора, които са променени от филма, гледали са го няколко пъти, буквално са влюбени в него. Познавам разбира се и такива, които не го харесват - или защото смятат, че е гаден или тъп, или защото не прилича на книгата. Аз смятам, че е добър филм.“


Тази есен Оливие Бурдо беше не само специален гост на фестивала, но и член на международното жури. Благодарение на Bulgaria Air за няколко мига долетя при нас директно от френската столица и в продължение на няколко дни ни повеждаше в света на думите, силните истории, разтърсващите сюжети, цигарения дим и френската елегантност. 

Сред отличията на филма са:

2022 Официална селекция: Френски филмов фестивал в Израел

2022 Френски филмов фестивал в Лисабон

2022 Срещи с новото френско кино в Рим

2022 Френски филмов фестивал в Австралия

2022 Програма на френския филм Varilux в Бразилия

А сред причините да изберем да летим до Париж с Bulgaria Air са:

Високото обслужване към пасажерите и възможността всеки един от тях да се почувства у дома на борда, да се настани удобно и да помечтае за предстоящото си пътуване. И тъй като знаем колко много обичате да пътуваме, ви препоръчваме програмата за лоялни клиенти FLY MORE, на която се доверихме и която ни дава различни услуги и привилегии: 

Бонус билети за редовни полети на България Еър;

Право за 1 бр. допълнителен багаж до 23 кг. към безплатната норма за съответната класа (с изключение на съвместните полети, изпълнявани от партньорски авиокомпании) при златно ниво на членство;

Атрактивни отстъпки при наемането на автомобил от Sixt;

Пътуване в бизнес класа при закупен билет за икономична класа, при наличие на свободни места и при следните условия: два работни дни преди полета пътниците трябва да подадат заявление на flymore@air.bg . След обработка на заявлението им, от картата им FLY MORE се отнемат бонус точки, за извършването на upgrade. Upgrade не може да бъде извършван директно на борда на самолета; 

Ваучери за бизнес салона на летището при златно ниво на членство, като се осигуряват безплатни напитки и кетъринг; Ваучер за отстъпка за Рожден ден.

Програмата FLY MORE предлага три нива на членство:

Основно ниво (Basic Level) – началното ниво, от което започва набирането на точки. Клиентът получава временна карта със своя идентификационен код.

Младежка програма (FLY MORE YOUTH) - всеки на възраст между 12 и 26 години, който е пътувал с билет по младежка тарифа на полет, изпълняван от „България Еър“, може да заяви своята младежка карта към лоялната ни програма.

Сребърно ниво (Silver Standard Card) – клиентът получава постоянна членска карта, след натрупани 5 полета. Притежателите на сребърна карта могат да разменят точките си за бонус билети и други допълнителни услуги.

Златно ниво (Gold Privilege Card) – придобива се при набиране на 30000 точки в рамките на 18 месеца. Притежателите на златна карта получават 25 % повече точки за всеки свой полет и много други предимства.

бюлетин

още реакция