В нейната кожа: Tанцът, модата и природата разказват за ежедневието на жените от малкия град

Най-новият танцов филм на Коста Каракашян и Антония Георгиева със световна премиера на 28 октомври.

“В нейната кожа” е нов сайт-спесифик танцов филм, режисиран от Коста Каракашян и Антония Георгиева в партньорство с Fashion Days.

След премиерното събитие на 30 септември в София (България), предстои и международната онлайн премиера на филма на 28 октомври в 16:00 ч. българско време в партньорство с kNOwBOX dance, чрез Instagram, Facebook и YouTube.


"В нейната кожа" обединява творческите възможности на модата, киното и класическия и комерсиалния танц, за да разгледа ежедневието на пет жени в малък град. Личният живот и клюките се пресичат на екрана, докато персонажите танцуват на фона на емблематичното езеро Клептуза в България.

Езерото Клептуза е един от ключовите туристически обекти във Велинград и аз обичам да съм там през лятото, когато има много хора, но и през зимата, когато е много тихо и има мистериозен, призрачен характер. Мястото вдъхнови тази концепция и със сърежисьорката Антония Георгиева разработихме петте персонажа - Домакинята, Фаталната жена, Бунтарката, Момичето край езерото и Призракът. Градът, който вдъхнови концепцията, вече имаше перфектна локация, която да пресъздаде спокойния ритъм на малкия град и това, че винаги можем да намерим нещо, което да ангажира вниманието ни, дори когато всъщност не се случва нищо - казва Коста.

Българо-арменският хореограф и режисьор на Студио Каракашян си спомня за семейните си посещения във Велинград като вдъхновение за "В нейната кожа" - китно градче, известно сред местните жители със сладките приказки, които се носят по мрежата на шепота.


"Излизаш навън и веднага познати чуват накъде си тръгнал и с какво се занимаваш. Това наистина ни вдъхнови да се забавляваме повече с концепцията и да изградим тези пет женски образа, които са архетипи на жените от града и на това, което хората говорят за тях" - добавя Коста.


Вдъхновена от сюрреалистичната естетика на Туин Пийкс в идилична обстановка, с изискан дизайн на костюмите от Орлин Бакърджиев, "В нейната кожа" е най-новата екранна танцова творба на Коста Каракашян, определен като "важен глас за борбата на ЛГБТИ+ хората в Чечения и на други места" от The Columbia Spectator, благодарение на провокиращия му филм "В очакване на цвят".


бюлетин

още реакция