„Горчивите сълзи на Петра фон Кант“ на сцената на Театър „София“

Гледайте пиесата през април и май. А през октомври очаквайте и филма „Петер фон Кант“ на CineLibri

Лилия Маравиля се превръща в героиня на Райнер Вернер Фасбиндер. Театър София с премиера на пищния спектакъл "Горчивите сълзи на Петра фон Кант", в превод на Владко Мурдаров и режисура на Пламен Марков. Горещо препоръчваме докато нетърпеливо отброяваме месеците до осмото издание CineLibri, на което ще можем да видим, директно от Берлинале, и екранния прочит на Франсоа Озон.

Тази година фестивалът „Берлинале“ 2022 беше открит с френска интерпретация „Петер фон Кант“ (реж. Франсоа Озон) на оригиналната пиеса на Р. В. Фасбиндер. Вечната история за Петра фон Кант ще развълнува и българската публика от сцената на Театър „София“. В главната роля на успешна модна дизайнерка ще видите Лилия Маравиля.

Гергана Дамянова

След 2 неуспешни брака, и във вихъра на своята кариера, Петра се запознава с младата и красива Карин. Лидия Василева се превъплъщава в момичето, което завърта главата на Петра и започва своята модна кариера. Самата Лидия е била капитан на Национален ансамбъл - девойки по художествена гимнастика.

Милена Живкова е със силно присъствие в ролята на Валери фон Кант - майка на Петра. Дъщерята на главната героиня играе Йоанна-Изабелла Върбанова, която е едно от най-новите и млади лица в трупата на Театър „София“.

Гергана Дамянова

Дясната ръка на дизайнерката е Марлене, изиграна от Неда Спасова. Нейният безмълвен, но деен персонаж е свидетел на всичко случващо се. Лора Мутишева играе Сидония фон Гразенаб – приятелката, която запознава Петра с Карин и носи всички важни новини.

Гергана Дамянова

А красивите манекенки, които ще видите да дефилират, са от класа на проф. Пламен Марков. Художник на спектакъла е Марина Райчинова. Композитор – Калин Николов. Видео – Димитър Сарджев.

Гледайте „ГОРЧИВИТЕ СЪЛЗИ НА ПЕТРА ФОН КАНТ“ на 4, 12, 29 април и 10, 18 и 27 май. А през октомври очаквайте и филма „Петер фон Кант“, част от фестивала CineLibri.

Гергана Дамянова

бюлетин

още реакция