Предстои изложба „Стоянка Мутафова – влюбена в театъра душа“

Изложба, посветена на 100-годишнината на актрисата с откриване на 25 март

От 25 март в „Градската градина“ пред Народния театър „Иван Вазов“ ще бъде изложена документалната изложба „Стоянка Мутафова – влюбена в театъра душа“, посветена на 100-годишнината от рождението на незабравимата актриса.


Стоянка Мутафова е творец, който остава в паметта на хората от редица поколения със своите ярки сценични изпълнения. Изложбата е фокусирана върху творческата биография на актрисата, като са представени едни от най-запомнящите се театрални образи на Мутафова, сред които Баба Гицка от „Големанов“, Анна Андреевна от „Ревизор“, Людмила Спиридонова от „Смъртта на Тарелкин“, Селямсъзката от „Чичовци“ и др. 

Сценичният път на актрисата е представен в 28 табла, като са зползвани снимки, документи, рецензии и интервюта от архивите на Съюза на артистите в България, Народен театър „Иван Вазов“, Сатиричен театър „Алеко Константинов“. За представянето на екранните ѝ роли съдейства Българската национална филмотека.


Официалното откриване на експозицията е на 25 март от 17:00 часа, когато ще бъдат раздадени точно 100 картички с автограф и снимка на актрисата. Дизайнът на колекционерските подаръци е на бранда „Трето колело“.

бюлетин

още реакция