3 години добри аудио истории със Storytel

Storytel празнува рожден ден с 3 000 заглавия и нови предложения.

Storytel празнува третия си рожден в България с 3 000 заглавия, записани на български, сред които са световни литературни класики, много българска литература, подкасти, аудиосериали и разнообразно оригинално съдържание, създадено специално за аудиоплатформата. Над 340 000 са вече и заглавията, които потребителите на приложението у нас могат да слушат  на английски. 
Представително проучване на бранда, проведено сред населението България на възраст 18+ през есента на 2021 г. от изследователския институт Novus, показва, че 68% от българите са слушали аудиокнига, а 29% споделят, че слушат аудиокниги поне веднъж в месеца. От началото на годината до днес, изслушаните часове в приложението в България са близо 1 милион.
Нарастването на интереса към аудиото у нас е в унисон с глобалните тенденции и се дължи на удобството да имаш достъп до разнообразни истории и съдържание навсякъде и по всяко време през мобилния си телефон. Наред с това, много изследвания и анализи показват, че аудио форматът подпомага по-въздействащото възприемане на всяка история, благоприятства възможността на съзнанието ни да отпочива качествено, и развива въображението и концентрацията при малки и големи.  


“Щастливи сме, че българските слушатели не изостават от световните тенденции и използват все повече тези съвременни технологични решения, които имат силата да ни обогатяват и развиват като личности. ”, споделя Лиза Василева, управител на Storytel за България. “Признателни сме на нашето голямо семейство от автори и разказвачи, благодарение на които празнуваме трети рожден ден с толкова богата библиотека от истории! В четвъртата година от развитието на Storytel в България, планираме да насочим още повече усилия върху позитивния отпечатък и образователната мисия на Storytel — за да стигат качествената литература и истории до все повече хора у нас.” 

Storytel започва 2022 г. със семейство от 120 разказвачи, 800 автора, 21 оригинални аудиосериала, създадени специално за българската публика. Чело в класацията на най-слушаните заглавия държат световни бестселъри като “Хари Потър” и “Шантарам”, българските класики на Димитър Талев, Димитър Димов и Стефан Цанев, творбите на млади български автори като Константин Трендафилов, биографии и книги за самоусъвършенстване. По случай третия си рожден ден Storytel отправя и специално празнично предложение към всички нови потребители на услугата. Всеки, който започне абонамента си в седмицата от 21 до 28 февруари на сайта www.story.tel/rojdenden, ще може да се възползва от 50% отстъпка за първите 60 дни и да слуша 2 месеца на цената на 1. 

бюлетин

още реакция