Александър Георгиев – A.L.E.K.S с нов сингъл и албум

Слушаме “Late Night Thoughts” на живо на 29 юли в Кино Кабана.

Александър Георгиев – A.L.E.K.S. е ново и запомнящо се попълнение на българската музикална сцена. Не само отличителният му глас, но и талантът да пише музиката, текстовете и аранжиментите си, допринасят за това да бъде толкова разпознаваем и харесван от публиката. A.L.E.K.S. спечели меломаните още миналата година, когато представи първите си два сингъла “Shivers” & “High”. 

"Пиша за неща, през които съм преминал. Целта ми е да правя музика, в която всеки може да се припознае поне малко, да открие част от себе си в нея. Това винаги е било много завладяващо за мен.“

Освен с авторската си музика, изпълнителят е познат на публиката и с участието си в миналогодишния сезон на "Гласът на България“, където стигна до полуфинал.

Младият изпълнител живее и учи в Англия от много време насам, но решава да запише и продуцира дебютния си албум именно в България. Първият сингъл от проекта се казва "Gone” и звученето му несъмнено затвърдява талантът на A.L.E.K.S., който има желание и амбиция музиката му да достига до все по-голяма българска и чуждестранна публика.

"Исках да напиша музика, която да разказва собствената си история. Нещо семпло и същевременно музикално. С ретро звучене, но все пак модерно. Вярвам, че "Gone” е компилация от любимите ми музикални текстури. Класическа поп структура, с много лека р‘н‘б китара, вокални госпел хармонии и грууви ритми.“

Режисьор на официалното видео към песента е Жоро Пеев, работил с изпълнители като Прея, Рут Колева и Мила Робърт.

Дебютният албум на A.L.E.K.S. “Late Night Thoughts” излезе още в края на април, благодарение на подкрепата, която изпълнителят получи от Национален Фонд "Култура“. Освен 7 песни на английски, в проектът е включена и първата песен на български език, дует с Прея. Текстът на парчето е дело на популярната певица, а музиката и аранжиметът са написани от A.L.E.K.S. За първи път на живо “Late Night Thoughts” ще бъде представен на 29 юли в Кино Кабана.

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още РеAкция