Streaming Generation пристига седмица преди награди ИКАР

Инциативата представя три емблематични текста от съвременната българска драматургия.

Точно една седмица преди връчването на 47-мите Национални награди ИКАР, Софийскияте театрален салон продължава да привлича зрители със своята разнообразна програма. Освен всички, номинирани представления, програмата включва и многобройни паралелни събития, сред които открояваме онлайн поредицата – Streaming Generation, която ще представи три емблематични текста от съвременната българска драматургия, а именно ,,Апокалипсисът идва в 6 вечерта“ от Георги Господинов, ,,Вълци“ от Александър Секулов и ,,Борхестриптих“ от Ясен Василев. Режисьорските прочити са съответно на младите, но вече утвърдени имена в театъра – Маргарита Мачева, Максима Боева и Крис Шарков.

Идеята на екипа на проекта е да популяризира новата българска драматургия под формата на четения на текстовете от актьори и студенти, под вещото ръководство на избрани режисьори и всичко това чрез стрийминг на запис.

Проектът се организира от 22:22 и е част от програмата на Софийския театрален салон, осъществява се с подкрепата на Столичната програма "Култура“. Партньорските организации – Съюз на артистите в България и 7arts.bg ще направят излъчванията на стриймингите достъпни за всички желаещи в своите социални медии.

Сред участващите актьори в проекта са и младите надежди Александра Майдавска и Живко Сираков, които се включиха и в проекта на АртАкция и Филип Морис-България #НавънКъмСебеСи. 

Сред участващите са и завършилите Випуск 2020 в НАТФИЗ – Анджелика Джамбазова, Филип Буков, Николай Михайлов, Стефан Кондров, Лана Гекова, Филина Петрова, Кристиян Негалов и целият актьорски клас на проф. Снежина Танковска.

Селекционер на проекта е театроведът Тинка Николова. Реализацията се осъществява с техническата експертност на Театър Азарян и New Generation Arts.

Излъчванията са планирани последователно за 6, 7 и 8 май от 19:00 ч. За повече информация следете информационните канали на Съюза на артистите в България.

бюлетин

още реакция