Иван Бърнев в главната роля на новия късометражен филм „ЕХО“

Режисьор е Станислава Айви, за която това е втори филм. Очакваме премиерата на 5 март.

Станислава Айви е едно от ключовите лица у нас, отразяващи света на киното и любим наш автор. След дебютния си "Знам какво направи“ тя отново влиза в ролята на режисьор. "ЕХО“ проследява историята на смел разследващ журналист, който се опитва да достигне до отговори на неудобните въпроси. Търсенията му се развиват на фона на глобална пандемия, която го поставя в ситуация на дълбока изолация и го принуждава да общува с външния свят единствено благодарение на виртуалната комуникация. Постепенно конспиративните теории заплашват да го погълнат, а психиката и здравият му разум са застрашени. Премиерата на филма е насрочена за 5 март със свободен достъп в YouTube, а тийзърът вече е онлайн:

Главната роля в "EХО“ е поверена на Иван Бърнев, който се превъплъщава в Алекс, разследващия журналист. В продукцията ще видим още Христо Петков, Атанас Атанасов, Яна Кузова и Нели Монеджикова. Сценарият на филма е дело на Станислава Айви и оператора Томислав Михайлов-Чочо. Основните послания са свързани с две изключително актуални теми – свободата на словото и психичното здраве. Желанието на екипа е да достигне до максимално широк кръг от зрители с идеите на филма, затова и премиерата ще се случи именно в YouTube.

Продуценти на "ЕХО“/ "ECHO“ са Handplayed Productions, Infinity Films и Frame Lab. Филмът е осъществен с подкрепата на Национален фонд "Култура“, Фондация "Фридрих Науман“ и Caffe Boromeo, както и Национален дворец на културата, който предоставя локация за продукцията. Предишният проект на екипа ("Знам какво направи“/ "I Know What You Did“) отново е трилър за разследващ журналист, който е по петите на италианската мафия. Филмът беше селектиран за престижни фестивали и в момента се разпространява в световната платформа Shorts TV. 

бюлетин

още реакция