"Пиано на луната" по мотиви от Валери Петров

Гледаме спектакъла на 21 януари в "Ателие 313.

"Не стига че в скели чакат сградите нови,
но при всяко трептене на сегашния ден
виждам, бавно и тихо, подкосени в основи,
как творбите ми стари се провалят пред мен."

На 21 януари от 20 часа в "Ателие 313" ще имаме възможност да гледаме постановката "Пиано на луната" по мотиви от Валери Петров. Режисьор и сценарист на спектакъла е Петър Пашов, чието дело е и музикалното оформление, а сценографията е поверена на Димитър Димитров.

Върнах се. Но тук вече няма нищо. Бурята е измела последните остатъци от онзи живот. Дълго се лутам с усещането, че битката е загубена, докато най-накрая се озовавам пред театъра. А той си стои. Съществува театърът. И, паралелно, всичко останало. Разбивам вратата и нахлувам. Чак по-късно осъзнавам, че не мога да намеря изхода.

В "Пиано на луната" участват Даниел Кукушев, Елин Стоянова, Йордан Тинков, Павел Громков, Даниел Добрев и Венцеслав Димитров, който беше част от инициативата ни #НавънКъмСебеСи, представяща новите лица на българския театър. 

Този театър е твърде стар, декорите са стари, прожекторите са стари, механизациите са стари, спектаклите са стари. Чистата пародия тук би следвало да се избягва, а комическото начало до известна степен звучи ужасяващо...

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още РеAкция