„Панаир на суетата“ на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград гостува в Театър Азарян

Следващата дата на спектакъла е 15 април.

Най-големият комплимент за една жена е презрението, което получава от собствения си пол.

Toва пише Кейт Хамил в пиесата "Панаир на суетата“, адаптирана по едноименния роман на Уилям Такъри. Режисьор е директорът на театъра Маргарита Мачева.

Зрителите ще могат да се насладят на зрелищното представление, с което благоевградският театър ще обогати репертоара си от съвременни адаптации на класически произведения до момента като "Тартюф“, "Портретът на Дориан Грей“ и други. Сценографията и костюмите са дело на Марина Райчинова, музиката е на Петър Дундаков, а хореографията на Мариана Йотова. В ролите ще видим Мариана Бонева, Гергана Цакова, Нено Койнарски, Божидар Йорданов, Иван Николов, Аладин Алиибрахим, Теодор Куков, Недиляна Павлик, чийто монолог от инициативата  #НавънКъмСебеСи на АртАкция може да видите в следващото видео.

Пред БНР Благоевград Маргарита Мачева споделя:

"Този спектакъл е нещо, което аз отдавна искам да направя. Вълнува ме тематиката, наблюдаваме подобни явление и в днешното общество. И макар да е много голям лукс в това време на криза да правим толкова голям спектакъл – мащабен, изключително сериозен, изключително отговорен, в пълния смисъл спектакъл – без компромис в образа, или компромис в постановъчния екип – целта ни е да направим наистина впечатляващо представление." 

бюлетин

още реакция