„Панаир на суетата“ в Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград

Премиерата на спектакъла е на 26 ноември.

Най-големият комплимент за една жена е презрението, което получава от собствения си пол.

Toва пише Кейт Хамил в пиесата "Панаир на суетата“, адаптирана по едноименния роман на Уилям Такъри. Премиерата на най-новият и дългоочакван спектакъл на Драматичен театър "Никола Вапцаров“ – Благоевград ще се състои на 26 ноември 19:00 часа, а режисьор е директорът на театъра Маргарита Мачева.

Зрителите ще могат да се насладят на зрелищното представление, с което благоевградският театър ще обогати репертоара си от съвременни адаптации на класически произведения до момента като "Тартюф“, "Портретът на Дориан Грей“ и други. Сценографията и костюмите са дело на Марина Райчинова, музиката е на Петър Дундаков, а хореографията на Мариана Йотова. В ролите ще видим Мариана Бонева, Гергана Цакова, Нено Койнарски, Божидар Йорданов, Иван Николов, Аладин Алиибрахим, Теодор Куков, Недиляна Павлик, чийто монолог от инициативата  #НавънКъмСебеСи на АртАкция може да видите в следващото видео.

Пред БНР Благоевград Маргарита Мачева споделя:

"Този спектакъл е нещо, което аз отдавна искам да направя. Вълнува ме тематиката, наблюдаваме подобни явление и в днешното общество. И макар да е много голям лукс в това време на криза да правим толкова голям спектакъл – мащабен, изключително сериозен, изключително отговорен, в пълния смисъл спектакъл – без компромис в образа, или компромис в постановъчния екип – целта ни е да направим наистина впечатляващо представление." 

А Малко след Нощта на театрите на 21 ноември, когато на сцената на Драматичния театър ще се изиграе танцовият пърформънс "ТРИ – Спектакъл за търсенето“, на 23 ноември (понеделник) актьорският клас на проф. Стефан Данаилов в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов“ ще завърши националното си турне с представлението "Зверското Синьо“.

Билети за спектакъла може да откриете тукПроектът е реализиран с подкрепата на Община Благоевград

 

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още РеAкция