Започва конкурс за създаване на сценарий по книга

Поводът е подготовката на екранизация на романа на Галин Никифоров „Тяло под роклята“.

В първите дни на ноември стартира подготовката на кинопродукция – екранизация по едноименния роман на Галин Никифоров "Тяло под роклята“. По план на екипа, вдъхновен от героите и фабулата в романа, се окачва в края на 2022-а филмът да се появи в каталозите на най-големите филмови платформи.  

Продуценти са Анелия Касабова – Константинова ("МИСИЯ 23“) и Михаил Константинов ("Студио Бленд“). Предстои окончателното сформиране на основния екип на продукцията, а  първоначалната селекцияна сценариите ще стартира до края на годината.

Първи етап ще представлява творчески конкурс за създаване на сценарий. 

Вдъхновени от романа на Галин Никифоров "Тяло под роклята“, който и критика, и читатели посрещнаха с голям интерес, членовете на екипа планират да обявят съвсем скоро творческа надпревара за написването на сценарий, отворена за всички почитатели и читатели на романа. 

Този конкурс е своеобразен прецедент в историята на българското кино. За първи път екипът поема инициативата не да покани, а да намери перото, което вдъхне живота на героите от книгата на големиекран. Екипът търси таланти в извайването на фабулата, интерпретация на основните сюжетни линии в романа и смели новаторски решения. 

Идеята за проекта е на Анелия Касабова, създател на един от най-активните творчески хъбове в София –"МИСИЯ 23“, специализиран в генерирането на арт събития и сцена за представяне на оригинални проекти в  областта на литературата, фотографията, киното и технологиите. Дебютът във филмовите среди ще е втори успешен проект за Анелия Касабова и нейният бизнес партньор в "Лигна груп“ Геновева Христова, след като екипът им отведе в звездна орбита и в епицентъра на музикалния конкурс "Евровизия“ Виктория Георгиева. 

Михаил Константинов е основател на Студио "Бленд“ (1996 г.) в партньорство с Методи Евстатиев. Студио "Бленд“е компания, специализирана в продукция и постпродукция на игрални, документални, музикални, технически, образователни и презентационни филми; телевизионни предавания и поредици; рекламни и музикални видеоклипове и художествена фотография.

бюлетин

още реакция