Уес Андерсън и неговата рецепта за свободно време

Кои са филмите, които режисьорът гледа и препоръчва по време на социално дистанциране.

В скорошно писмо, споделено от Крайтириън Кълекшън (платформата, посветена на възстановяване на класически и съвременни филми, правейки ги достъпни на DVD или БлуРей) Уес Андерсън споделя филмите, на които се наслаждава. Препоръки за това какво да правите у дома в периода на самоизолация и социално дистанциране - от книги, които да прочетете, до това как да се грижите за себе си добре по време на карантина. От кого да получим препоръки за това, ако не от арт специалиста Уес Андерсън? 

"Режисьорът Уес Андерсън от време на време ни пише писма, за да ни информира на кои филми се наслаждава", съобщава новинар на Крайтириън, като продължава, споделяйки последната бележка на създателя на кино. Е, какво гледа Андерсън? "Скъпи приятели на Крайтириън"- пише той. "По цял ден гледам филми на Крайтириън и само исках да спомена..

"Реймънд Бърнард! Ан-Мари, написана от Антоан дьо Сент-Екзюпери? Не бях чувал точно за това произведение. Клетниците е шедьовър. Обожавам Хари Бор. Да не забравяме и Дървени кръстове."

Провинциалистите, 1970

"Преди не бях гледал и филма на Артър Хилър - Провинциалистите. Истинска машина на времето. 

"Обратно пътуване и към документалните филми на Луи Мал, най-вече в посока Преследването на щастието."

"Колко ли пъти ще изгледам Ангел на моята маса ?"

Както пише Андерсън: "Какви щастливци сме, че притежаваме достъп до Лувъра на филмите."

Пред интервю за Ню Йорк Таймс Андерсън споделя, че бидейки баща на 4-годишно момиче, като много родители по света, в момента влиза в ролята на почасов учител-аматьор. Когато има време, освен че се наслаждава на филмови вечери, чете много за древен Египет, динозаврите, живота на насекомите и горите на Амазония. 

Ангел на моята маса, 1990

Новият филм на Уес Андерсън - Френският диспечер на свободата се очаква да бъде пуснат на 24 юли 2020 г. 

Уес Андерсън

бюлетин

още реакция