Да се превърнеш във Фрида Кало у дома

Предизвикателството, което превзе социалните мрежи.

Ar(t) you ready?

Безспорно едно от най-артистичните предизвикателства, родени по време на изолация, е следното: да пресъздадете произведение на изкуството у дома. С всичко, което имате на разположение. Без специални ефекти, фотошоп и филтри. Само благодарение на двете ви ръце, въображение и предметите, които ви заобикалят.

Едни от първите, предложили предизвикателството, бяха служителите на музея Rijksmuseum в Aмстердам, стартирайки надпреварата с хаштаг stayathomechallenge и "репродукция" na eдна от известните картини на Вермер. Днес над 140 хиляди души дневно споделят снимките си, отбелязвайки се с #tussenkunstenquarantaine (между култура и карантина на нидерландски). И, признаваме, има изключително добри попадения.

Музеят Getty в Ел Ей също отправи предизвикателство към почитателите си, добавяйки и практически съвети: ако искате да пресъздадете произведение на изкуството, по-добре е да не се губите в детайли, а да се концентрирате върху три основни предмета (човек, обект, животно), след това да проучите добре позата и най-вече светлината. Нямате нужните предмети? Няма проблем. Мислете абстрахтно, казват от Getty. Понякога резултатите са наистина гениални:

Предизвикателството има лавинообразен ефект, а креативността залива социалните мрежи по целия свят. Сега е моментът да се превърнете в шедьовър. Предупреждаваме, че много бързо може да развиете зависимост. Прескочете първо ниво - Фрида Кало и директно се прехвърлете към творчеството на Рафаело, например! 

 

 

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още РеAкция