„DRAGON A.K.A. PONY” е пърформанс, номиниран за награда „ИКАР” 2020

Гледаме го на 4 март в ДНК, две седмици преди церемонията по връчване на театралните награди на САБ.

Фотограф: Богдан Сарачев

ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс ще посрещне "dragON a.k.a. PONY”. Пърформансът наблюдава празнуващото и протестиращо тяло в "драг” сцената и изследва тяхната връзка в изпълнитеския контекст. Проектът, който спечели номинация за награда "Икар” 2020, идва в ДНК на 4 март от 19:00 ч. 

"dragON a.k.a. PONY” е хореографска творба, която отваря пространство, заредено с множество танцови практики и референции, произхождащи от миналото и настоящето на Западния и Източния танц. Фокусират се върху формата на постоянен преход и целят да разгърнат интимността на изпълнителите през радостта и празнуването на взаимното съжителство. В рамките на съвременния поп произведението съживява геометричната хореография през призмата на класицизма и използването на фолклора като ритуална форма.

В този смисъл, "dragON a.k.a. PONY” носи в себе си малко Айсидора и много MTV или VH1.

Проектът е реализиран от Александър Георгиев, Жана Пенчева и Дарио Барето Дамас a.k.a. (STEAM ROOM).

Творбата е копродуцирана от Брейн Стор Проджект в рамките на програмата Creative Crossroads към проекта Life Long Burning, финансирана от Програма “Творческа Европа“ на Европейския съюз. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерството на културата на България.

бюлетин

още реакция