The Khans с дебютно видео към песента FREEDOM

Български фолклор, силни бас линии и вокали от Мистерията на българските гласове.

Какво се случва, когато талантлив млад композитор обедини усилията си с тези на точно толкова талантлив саунд дизайнер, боравещ виртуозно с всеки звук?

Дуото THE KHANS.

Петър Алексиев и Атанас Борисов започват своята съвместна работа преди няколко години. Резултатът е различно звучене, нестандартна визия и... много почитатели.

Режисьор на видеото към FREEDOM е Радостин Събев – Шошо, а главните роли са поверени на Йоана Темелкова, Асен Блатечки, Алек Алексиев, Димитър Банчев и Ивайло Стоянов. Историята разказва за съдбата на малко дете, което губи родителите си, загиващи от ръката на злодей, пресъздаден на екрана от Асен Блатечки. В краткото време на екрана се разгръща история за свобода, отмъщение и непоклатимата сила на семейството.

Продуценти са самите Петър Алексиев и Атанас Борисов. Парчето е мощна комбинация от силни бас линии, витруозна оркестрация и български фолклор. Преплитат се цигулката на Стоимен Пеев, виолата на Кирил Христов и виолончелото на Димитър Тенчев от Софийски Солисти, а вокалите на Любомира Павлова от Мистерия на българските гласове, Теодор Койчинов – един от най-добрите мъжки вокали, Яна Гълъбова – поп-опера и Петър Алексиев придават наистина световно звучене.

Музикантите споделят, че проектът отнема повече от 2 години, а в организацията се включват десетки приятели и съмишленици. 

За пресъздаването на историческа атмосфера в начинанието се включват и сдружение "Наследство“ Хисаря. Анко Лаловски, Цветелин Шаралиев, Евгения Главчева и Виктория Главчева осигуряват реквизита. Всички елементи са автентични – носиите, дрехите на бунтовниците, пушките и аксесоарите. Останалата част от магията в пренасянето ни в историческата епоха е дело на специалния грим и ефекти от София Ракова и Людмил Николов.

THE KHANS продължават своята активна работа и непосредствено след представянето на своето дебютно видео се впускат в ново приключение, което съвсем скоро ще бъде показано на феновете. 

Очакваме с нетърпение!

бюлетин

още реакция