На фокус: преглед на българския дизайн

Изложбата е част от втория Фестивал за дизайн Мелба, а селекцията е на Студио Комплект.

Над 30 постижения и добри идеи на български дизайнери, екипи и агенции от последната една година ще бъдат показани в изложбата Преглед на българския дизайн. Изложбата е част от втория Фестивал за дизайн Мелба, а селекцията е на Студио Комплект, които са автори и на идеята и реализацията на фестивала. Откриването на Преглед на българския дизайн е на 7 ноември, четвъртък, от 19:00 часа в пространството ПОРТ.А. 

Селекцията в изложбата е субективен поглед по темата “български дизайн” и се опитва да обхване максимално много категории като графичен дизайн, брандинг и идентичност, продуктов дизайн, керамика, интерактивен дизайн, илюстрация, анимация, мода и текстил, социален дизайн и други. Сред участниците в изложбата са авторите на визуалната идентичност на Пловдив 2019, най-голямото студио за създаване на шрифтове - Fontfabric Type Foundry, новият моден бранд Lame God, организацията Fine Acts, инициирала множество влиятелни социални кампании в последната година и др. Автор на експозиционния дизайн на изложбата е Ева Вентова.

“Горди сме, че за втора поредна година успяваме да материализираме в изложба постижения на дизайна, които според нас са ярък спомен в колективната памет за сегашното състояние на българската визуална култура”, казват Адриана Андреева и Бояна Гяурова от Студио Комплект.

“Преглед на българския дизайн е естествено продължение на онлайн архива Мелба, както и на срещите на живо с местни герои на дизайна през годината. Целта на Мелба активностите е в крайна сметка да разкриват влиянието на дизайна върху живота ни в различни аспекти.”

Участници в Преглед на българския дизайн 2019:

Стела Петкова, Punkt & typedepot, Punkt, Poststudio, Unit, Maria Nalbantova, 05 studio, Filip Boyadjiev / FULLMASTERS, Nikoleta Nosovska, Letter Collective, Виктория Стайкова, Fontfabric Type Foundry, Ilian Iliev, Андреа Попйорданова, Деница Бояджиева, Теодор Георгиев, sa6ettu, Lame God, Деси Баева, Compote Collective, Fine Acts, Nomad.ist, ТЕЗГЯХ / Twisted Mud, Марина Драгомирова/ Furthermore, FUNKT furniture, VOOOD, Archabits - esnaf toys, Емилия Емилова, 45 Street, Stinky Socks, Neva Balnikova, Evgeniya Tsancova Jewelery, Ева Вентова

бюлетин

още реакция