Време е (почти) за „Новият папа“

Нов тийзър на дългоочаквания сериал на Сорентино.

Добре си спомняме финалните минути от последния епизод на "Младият папа“. Оттогава до днес феновете на световете на Сорентино броим дните до новия сезон на сериала. Усетихме силния, пищен, почти наркотичен ефект на "Те“, след това гледахме Тони Сервило в "5 е съвършеното число“, а някъде по средата между двете излезе и първият тийзър на "Новият папа“ - с Джъд Лоу в блестящо бели слипове. Разходжащ се по плажа. С божествена походка.

Когато питат Сорентино колко точно време ще можем да наблюдаваме Джъд Лоу в тази светлина, той отговаря:

Точно толкова, колкото ви е необходимо, за да се оцените красотата му.

Цяла вечност, бихме отговорили. 

Режисьорът е доста лаконичен по отношение на детайли около новия сезон, но разкрива, че главните драматургични линии ще са две и паралелни, водени от Джъд Лоу и Джон Малкович. Изборът на Малкович Сорентино прави след като прекарват известно време заедно в къщата му в провинцията - според режисьора той е идеален за ролята, защото е точно толкова мистериозен, колкото и Ватикана. А в същото време носи рядка вродена елегантност, ценна за камерата. Забавното е, че Малкович е американец, който играе британски папа, а Джъд Лоу е британец, в ролята на американски папа. Според Сорентино взаимодействието между двамата актьори е изключително добро, точно както става, когато два големи таланта се съберат на едно място.

Малкович е заместник на Папа Лени (Джъд Лоу) и съдейки по тийзъра е не по-малко претенциозен от предшественика си. За разлика от първи сезон, Сорентино твърди, че в новите серии се опитва да засегне и темата за религиозния фанатизъм и да покаже Ватикана като своеобразен термометър на потенциални форми на фанатизъм, скрити също и в католическия контекст. 

 

През януари 2020 ни очакват девет брилянтни, сигурни сме, серии. И тогава Сорентино ще спре да се занимава с историите на застаряващи мъже, в пика на своя спад. Причината е една:

Когато бях млад, мислех, че това е интересно предизвикателство - да пиша истории за известни, реални личности. Сега, когато остарявам, не ме вълнува толкова. Когато измисляш собствен герой, не се налага да отговаряш на никого. Можеш да правиш каквото поискаш.

Следващият филм?

В главната роля ще е жена - Дженифър Лорънс, която ще влезе в ролята на Арлин Брикман - важна част от мафията на Ню Йорк и вълнуващ персонаж. Да, с това изречение си противореча, защото казах, че повече няма да снимам филми за известни хора. Но тя не е политик, нито пък папа, а по-скоро обикновен човек. А и в живота понякога трябва да вървиш срещу собствените си принципи - особено, когато имаш възможност да направиш нещо ново и голямо. 

бюлетин

още реакция