В памет на Светлин Русев

Иво Хаджимишев, безспорно един от най-добрите български фотографи, си спомня за Светлин Русев, който си отиде преди ден...

Светлин Русев

 

Не искам да повярвам, че още един голям българин ни е напуснал.

Тази загуба е огромна, не само за семейството му, но за всички нас – останалите в България негови ученици, колеги, почитатели, приятели и съмишленици. 

Губим един голям художник - интелектуалец, който с цялостното си творчество и дейност неуморно, успешно работеше за създаването на културен, цивилизован образ на България според своите собствени принципи и разбирания.

Той бе останал един от последните могъщи защитници на стойностната култура, дух, етика. Сега губим още един връх, който спираше посредствеността, агресията, лошия вкус и шарлатанията в нашата опростяваща територия.

Иво Хаджимишев

В този тъжен момент, когато Светлин Русев физически го няма, професионалните съдници, които нямат друга реализация в живота и съществуват само чрез омразата, бързат да излеят кофите с катран и върху него. Може би без да съзнават, че омразата се опитва да погуби всички – и мразените, и тези, които мразят.

Светлин Русев

Едва когато един творец си отиде и вече не може да брани и налага сам създаденото от него, идва неизбежната проверка на времето. Безжалостната и неопровержима проверка  за истинските стойности. Светлин Русев премина тази проверка приживе – създаденото от него остава непоклатимо.

Поклон пред паметта му!

Иво Хаджимишев

 

смърт реакция художник изложба

бюлетин

още реакция