Изкуствен интелект

Изложби за уикенда и свободното време: „Дигитална естетика“ в +359 и диксусия за времето в „Кредо Бонум“ с модератор Весела Ножарова.

От вчера, столичната галерия +359 представя изложбата „Дигитална естетика“, съпътстващо събитие на DA fest – международен фестивал за видео и саунд арт, в което участват Дагмар Шюрер, Михаела Лакова и Тор Йорген ван Ейк. 

Кураторът на проекта Ирина Баткова представя проекта като „платформа, която разглежда визуалните следи, появяващи се вследствие на технологичното развитие, виртуалната реалност, в която се случва дигиталното съхранение на данни  и начина, по който извадените от техническия контекст на съществуване обекти въздействат върху нашите сетива и променят възприятията ни.“

И ако на филмов език може да се перифразира кодовото послание на експозицията, то ще се движи в златната среда на „Матрицата“, „Изкуствен интелект“ и класиката на Стенли Кубрик – „2001 – Космическа одисея“. 

Интересна дискусия за времето, пространството и хората организира и галерия „Кредо Бонум“, където на 26-и октомври ще се състои разговор с художниците Тор Йорген ван Ейк, Михаела Лакова и Дагмар Шюрер, с модератор Весела Ножарова. 

 

бюлетин

още реакция