МЕЛБА НА ЖИВО с три колаборации между различни сфери на изкуството и дизайна

Запазете датата 22 октомври. За всички любители на добрия дизайн и още.

На 22 октомври от 18:30 часа в Генератор, София, МЕЛБА НА ЖИВО 8 ще представи три проекта, колаборация между: интериор и дизайн мислене, продукционен дизайн и дигитално изкуство и поезия и анимация. Традиционно МЕЛБА НА ЖИВО среща на всеки два месеца българската публика с местни герои на дизайна, които разкриват актуални и забележителни със своя подход проекти. 

Антонина Илиева от архитектурното студио, носител на редица награди за интериор - DontDIY, и Елина Желева от launchlabs ще разкажат как работата между интериорни дизайнери и специалисти по дизайн мислене може да допринесе за по-качественото преживяване на клиентите. Елина Желева е основател на компанията DesignThinking.bg, която въвежда методологията дизайн мислене и нейното използване за подобряване на клиентското преживяване и разработването на иновации в бизнеса в България. 

Визуалните артисти Ева Вентова и Владислав Илиев-Владзен от Phormatic ще презентират обща инсталация - резултат от съчетанието между продукционен дизайн и дигитално изкуство. Ева Вентова е популярна с работата си за мащабни намеси в градската среда и различни търговски обекти, а Владзен работи в областта на интерактивния дизайн, нови медии, VJ, видео и късометражни филми.

Весела Данчева от  Compote Collective ще даде повече детайли относно втората част на ЩРИХ и СТИХ - съчетание между поезия и анимация. В поредицата режисьори избират стихотворения и ги интерпретират в късометражни анимационни филми. В историята на проекта има интерпретации по Марин Бодаков, Стефан Иванов, Стефан Икога, Анамария Коева и други.

Първите 100 гости на Мелба на живо ще получат специален подарък по дизайн на Compot Collective, благодарение на партньора на събитието Fashion Days.

Мелба на живо е част от проекта Мелба дизайн инициативи, под чиято шапка е и Мелба София дизайн фестивал, който ще се проведе за втора година - от 9 до 30 ноември. Фестивалът включва симпозиум с международни лектори, изложба - преглед на българския дизайн, филмова програма с тема дизайн и музикална част. Всички инициативи мелба са по идейна концепция и реализация на Студио Комплект.

МЕЛБА НА ЖИВО се организира съвместно с Fashion Days, вдъхновение и шопинг дестинацията за всички влюбени в модата и добрия стил. 

 

бюлетин

още реакция