Зад кулисите на “Джурасик свят: господство”

Ексклузивни срещи с главните действащи лица.

Динозаврите се завръщат в “Джурасик свят: Господство”! Ветераните Сам Нийл, Лора Дърн и Джеф Голдблум отново са заедно на екран като докторите Алан Грант, Ели Сатлър и Иън Малкълм. Това се случва за първи път от оригиналния „Джурасик парк“ на Стивън Спилбърг през далечната 1993 г. А главните действащи лица продължават да бъдат Крис Парт и Брайс Далас Хауърд. Всички те заедно ще ни отведат на смело и спиращо дъха ново приключение, което ще отбележи епичния завършек на ерата Джурасик. 


На специално виртуално събитие имам възможност да задам въпросите си към част от главните действащи лица. Първи е любимият на всички Джеф Голдблум. Питам го какво си спомня от снимките на първия филм.

“През 1993 година бях направил вече няколко филма, но както казваше моят учител – “отнема поне 20 години сериозна работа, за да се наречеш актьор!” И тогава попадаш на Стивън Спилбърг, с когото е чест, че въобще сме на една планета, по едно и също време. Той е гений – филмите му, начинът, по който работи, невероятен е! Всичко това ме научи на толкова много!”

Джеф се запознава на снимачната площадка с Лора Дърн и двамата са сгодени за известно време, преди да се разделят. Днес те са в много добри отношения. “Бях толкова развълнуван, че ще бъдем отново заедно! Тези филми, особено започвайки от 93-та година, бяха толкова впечатляващи. Да работя с Лора Дърн и Сам Нийл тогава промени живота ми и само заради факта, че ги познавам, аз съм друг човек. И когато разбрах, че отново ще бъдем заедно, уау! Нашият прекрасен режисьор Колин ми каза преди няколко години на други снимки “мисля, че ще направим още един филм от поредицата и ще върнем теб, Лора и Сам.” Нямах търпение да разбера повече. Така след няколко години бяхме на снимачна площадка в Пайнууд Студиос, където снимат филмите за Джеймс Бонд и бях толкова благодарен, че това ми се случва отново.”  

Действието на “Джурасик свят: Господство” се развива четири години след разрушението на Исла Нублар и динозаврите вече живеят – и ловуват – наравно с хората навсякъде по света. Но възможно ли е това съществуване или създаденият баланс е твърде крехък? Начело на този епичен проект отново е Колин Тревъроу – истински постоянен фен на поредицата, сценарист на трите филма от новото поколение и режисьор на два от тях. Дори пандемията не го спря да завърши снимките на филма. Екипът прекара много време затворен заедно по време на снимките на “Джурасик Свят: Господство”.

“Трябваше да подходя с много уважение и започнах като фен, какъвто винаги съм бил и като такъв исках да държа историята близо до сърцето си, но все пак да не прекалявам. Героите трябваше да имат възможност да дишат и затова слушах много! Прекарах толкова време с Лора, Джеф и Сам, за да разбера какво усещат те към героите си и накъде трябва да вървят. Така че този филм е на всички нас, направен е с общи усилия.” 


Какво е усещането за Брайс Далас Хауърд и Крис Прат да се съберат с другото поколение? “Фантастично и то на толкова много нива,” казва Брайс.

“Когато снимахме “Джурасик свят”, Лора току-що беше спечелила “Оскар”. Да оставим поредицата настрани, това са актьори, които са били част от проекти, променили световната култура. Те са толкова извънземно талантливи и освен това топли, мили и красиви човешки същества. Беше просто невероятно преживяване! И отгоре на това, те играят любими герои – “Боже Господи, това е Иън Малкълм!” А Крис допълва: “Сам Нийл не е американец? Той е Алан Грант, не може да е от Нова Зеландия, това е лудост.” 

Двамата продължават за техните герои и връзка.

“Продължавайки като Оуен и Клеър, ние искахме да не повтаряме едно и също,” казва Крис.  “Това дали ще бъдат или няма да бъдат заедно си остана в първия филм, във втория вече имаха отношения, а сега са родители. А сексуалната енергия я оставяме на Сам Нийл и Лора Дърн, които озаряват екрана с много силна такава! И е толкова хубаво направено – с една елегантна и сантиментална красота. Докато нашите герои имат друга отговорност като родители, извън връзката между двама ни.” 

А Брайс допълва, “нещо, което е много приятно за мен е, че ние с Крис така или иначе говорим за децата си непрекъснато! Говорили сме си колко добри родители бихме били заедно и как това е огромна страст и за двама ни. И тази енергия да бъдеш родител се получи толкова естествено при Оуен и Клеър, тъй като я има при мен и Крис. Така че много ми допада факта, че те са родители в този филм и можем да проследим как се променят и вече не са център на вселената си, особено моята героиня, която беше много егоистична. А сега е точно обратното.”

Епичното събиране на две поколения коства много усилия на екипа и то по време на пандемия. “Ние бяхме една от първите продукции да работи по това време и продуцентите ни стоят зад голяма част от протоколите, които се спазваха в последствие,” казва Джеф. “Похарчиха толкова много пари и хвърлиха невероятни усилия. Целият екип поживяхме заедно в хотел в близост до студиата и децата и жена ми бяха с нас. Ние работехме и уикендите, нямаше какво друго да правим! Колин ни подготвяше предварително за сцените, които щяхме да снимаме следващата седмица. Беше много сплотяващо и красиво преживяване!”

“Джурасик свят: Господство” е на екран от днес. 

бюлетин

още авангарт