Huawei Film Fest

CineLibri, с подкрепата на HUAWEI и медийното партньорство на АртАкция, обявяват HUAWEI SMARTPHONE FILM FESTIVAL - фестивал за късометражни филми, заснети с HUAWEI P30 Pro. 

Обичаш киното? Винаги си искал да направиш късометражен филм и може би дори имаш идея?

Сега вече можеш да превърнеш идеята си в реалност. В няколко етапа.

Етап 1:

Представянето на идеята се нарича трийтмънт. Как се пише той може да научиш тук. Изпрати ни своя трийтмънт за късометражен филм на адрес [email protected] до 6 юни. Важно е да спазиш следното условие: обемът да е до 2 страници, 12pt, Arial, придружен от биография и портфолио (ако е налично)

Етап 2:

Тя е само за финалистите, а за да имаме такива, имаме и звездно жури. То ще избере 10 участници, които ще имат възможност да се докоснат до начин на работа, който много световни режисьори практикуват - създаване на кино с камерата на смартфон! Лесно е, но все пак си има тънкости. Погрижили сме се да ги научите. Финалистите ще станат ясни на 11 юни.

За целта на избраните Топ 10 щастливци ще заемем по една бройка от топ камерафона HUAWEI P30 PRO. На специален уъркшоп по видеография ще споделим с тях съвети за работа с него, трикове при видеозаснемането, и други инсайти за създаването на успешен късометражен филм. Някои от членовете на журито тук ще влязат в ролята на ментори. 

След това участниците ще имат на разположение 1 месец - от 11 юни до 14 юли. През това време, ако имат нужда, можем да ги подкрепим с терен в центъра на София, озвучителна техника, както и добри съветници. Участниците трябва да ни изпратят готовия късометражен филм в HD формат ето тук:

За всички останали ентусиасти тук ще продължаваме с интересни статии и интервюта на тема мобилна видеография. Така всички ще сме в активно очакване на големия Финал. 

Етап 3:

Кулминацията на HUAWEI SMARTPHONE FILM FESTIVAL ще бъде на специална официалната церемония, отворена за всички фенове на киното и мобилната видеография, на която ще бъдат обявени тримата големи победители. Тя ще се състои в Дом на Киното. Зрителите ще имат възможност да се насладят на прожекция на трите филма от челната тройка, а авторите им ще видят филмите си на голям екран! Нали точно за това мечтаят всички филм-мейкъри? 

Време е да обявим и наградите...

Всички 10 селектирани участници ще получат бадж за фестивала Cinelibri 2019 с достъп до всички филми, книга от поредица Амаркорд, посветена на големите кинотворци, 30 % намаление върху всички книги на Колибри, и излъчване на филмите им в Youtube канала на Huawei.

Класираните на второ и трето място участници ще получат устройство Huawei P30 Pro, излъчване на филмите им в Дом на киното на специална церемония, грамоти, комуникация в онлайн каналите ни; три книги от поредица Амаркорд, бадж за Cinelibri 2019, намаление на стойност 30% върху всички книги на Колибри;

Големият победител ще получи:

- устройство Huawei P30 Pro

- почетна статуетка

- грамота

- достъп до международен уъркшоп в София за адаптиране на сценарий по книга на стойност 300 евро

- излъчване на филма в Дом на киното на специална церемония

- комуникация в онлайн каналите на Cinelibri и Huawei

- три книги от поредица Амаркорд

- бадж за Cinelibri 2019

- намаление на стойност 30% върху всички книги на Колибри.

Победителите ще бъдат излъчени от същото жури, което избира и Топ 10 участници в Етап 1. Ето отново звездния му състав.  

Подробни правила за конкурса Huawei Smartphone Film Festival може да намерите тук. 

А правилата за поверителност са ето тук.

Бъдете смели, креативни и се забавлявайте! 

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още HuaweiFilmFest