Huawei търси най-добрия дизайн на Wallpaper

„Хармония на цветовете“ e конкурс, насочен към всички любители на графичното изкуство.

Националната Художествена Академия, в партньорство с Huawei, стартира конкурс за Wallpaper дизайни за смартфони с тема "Хармония на цветовете“. Той дава възможност на талантливи българи с интерес към графичния дизайн и фотографията да участват с авторски снимки и арт проекти, подходящи да допълнят естетиката на най-персоналното ни устройство – нашият смартфон. Най-добрите шест предложения ще бъдат разработени като мобилни теми и качени в приложението Huawei Themes, откъдето ще могат да се теглят безплатно от всички потребители на Huawei в Европа, а авторите им ще получат и предметни награди, най-голямата от които е Huawei P30 Pro, избран от световната медийна асоциация EISA за смартфон на 2019/2020 година.

Най-добрите 6 теми и големите победители ще бъдат избрани от авторитетно жури с българско и международно участие. Негов председател е Деканът на Факултета за Изящни изкуства на Националната Художествена Академия проф. Светозар Бенчев. Той е професор в катедра "Рисуване“ и негови творби са  притежание на Софийска градска художествена галерия,  Художествената галерия в Бургас и много частни колекции в Германия, Франция и Япония. Сред членовете му са още популярният български фотограф, архитект и пътешественик Димитър Караниколов (@karanikolov), посланик на Huawei в България, чиито фотографии участват в множество изложби през годината и в издания като National Geographic, BBC, FOX, Vogue и Lonely Planet. Не всеки красив дизайн е подходящ за мобилна тема, затова важен член на журито е и базираният в Хелзинки бразилско-италиански дизайнер Рафаел Гарути, Мениджър Графичен дизайн на Huawei Mobile Services, лектор по Huawei Themes в топ университети в Европа, и автор на мобилни теми с над 30 милиона изтегляния. В журито членува още Генералният директор на Huawei Consumer Business Group за България и Македония Лонгруи Циу (Джефри), който през своите 3 години у нас винаги е бил двигател на  локални инициативи, стимулиращи и разкриващи креативността на българските граждани. 

Конкурсът е разделен в две категории – за оригинални графични дизайни и за авторски снимки, направени с Huawei устройства. Темата, която ги обединява, е "Хармония на цветовете“, и участниците трябва да изразят своята интерпретация на цветната хармония, която е навсякъде около нас. Това е и темата на самия Huawei P30 Pro, чиито емблематични дизайни, вдъхновени от хармонията на цветовете на природни феномени като северното сияние, кристалните езера и кехлибарените изгреви му спечелиха милиони фенове по цял свят.  

Колажи от снимки и дизайни на участници в конкурса

Избраните творби на шестимата победители ще бъдат превърнати от екипа на Huawei Mobile Services в смартфон теми, достъпни от Huawei AppGallery в приложението Huawei Themes. Освен голямата европейска трибуна за творчеството им, големият победител ще получи мощния смартфон Huawei P30 Pro, завършилият на второ място - актуалния таблет Huawei MediaPad M5 lite, с 10.1- инчов дисплей и Creative pen писалка, този на трето място – най-новият смарт часовник Huawei Watch GT 2, а следващите трима - иновативната 360-градусова камера Huawei EnVision 360.

Заявките за участие се подават на официалния сайт на конкурса до 30 ноември, където можете да намерите и повече вдъхновяваща информация за самия конкурс, неговото жури и идейна концепция. Националната художествена академия и Huawei желаят творческо вдъхновение и успех на всички участници!

Колажи от снимки и дизайни на участници в конкурса

 

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още HuaweiFilmFest