Истински истории от Huawei

Когато технолигиите правят света малко по-добър;

Huawei стартира своята кампания "Истински истории” (True Stories), която показва как съвместните усилия за постигане на технологичен прогрес могат да направят света много по-добро място за живеене. True Stories разказва за няколко от скорошните проекти на Huawei, чрез които компанията е направила света малко по-добър с помощта на технологичните иновации.

“В Huawei винаги сме искали да използваме технологиите, за да строим мостове, а не стени“, сподели Уолтър Джи, изпълнителен директор на Huawei Consumer Business Group за територията на Западна Европа. "Вярваме, че всички ние, без значение кои сме или откъде идваме, трябва да използваме технологиите, за да направим света по-добро място. През последните няколко години се посветихме изцяло на постигането на тази мечта като използвахме не само усъвършенстваните ни мрежови технологии, но и нашите смартфони“, каза още Джи.

Началото на кампанията ще бъде поставено от емоционален филм, който показва 6 проекта на Huawei, реализирани по целия свят, както и с друга история, която окуражава хората да приветстват технологичните иновации и чрез тях да подобрят качеството на живот в глобален мащаб. Социалните проекти на Huawei разкриват как компанията използва технологиите, за да направят света по-добро място – от борбата с детската слепота, до вдъхновяването на глухите деца да четат.

Някои от проектите, за които Huawei ще разкаже в хода на кампанията, са:

StorySign – В помощ на глухи деца да се научат да четат 

Storysign e първата в света платформа за обучение на глухи деца, създадена от учените на Huawei през 2018 година в партньорство с Европейския съюз на глухите, Британската асоциация на глухонемите, Penguin Books и Aardman Animations. StorySign е безплатно мобилно приложение, което цели да помогне на 32 млн. глухонеми деца по света да се научат да четат с помощта на Изкуствен интелект и добавена реалност, като анализира текста на предварително подбрани книги и го адаптира на езика на глухонемите. 

Приложението StorySign стана толкова популярно, че в последствие нови книги бяха добавени в портфолиото на приложението и текстът им бе адаптиран на всеки от 13-те езика за глухонеми в Западна Европа и Австралия. Новите заглавия включват любими детски книги като "Смелият Макс“, "Има дракон в книгата ти“ и "Всичко за Спот“.

Тази година StorySign донесе на Huawei 7 награди на фестивала Cannes Lions Festival of Creativity 2019 Awards, като 4 от тях бяха златни. Huawei бе китайският бранд с най-много награди на тазгодишното издание на фестивала.

Защитаване на тропическите дъждовни гори с AI

Работейки съвместно с неправителствената организация Rainforest Connect, научноизследователският екип на Huawei разработи уникална "слушаща“ технология, която помага на властите да засичат и възпрепятстват незаконната сеч в тропическите гори в Южна Америка, както и да защитава някои от най-застрашените животински видове като маймуната-паяк.

Тъй като звуците на тропическите гори са твърде сложни за човешкото ухо, Huawei и Rainforest Connect използваха усъвършенствани смартфони на Huawei, за да ги записват непрекъснато в продължение на две години и да качат записите на специален "облак“. С помощта на софтуерната мощ на Huawei и усъвършенстван AI звуците могат да бъдат анализирани в реално време, което позволява на системата да предупреждава мигновено рейнджърите за нетипични подозрителни шумове като камиони и резачки, позволявайки им да реагират своевременно.

Помагане на незрящите да почувстват емоциите

В специално партньорство с Полската асоциация на незрящите Huawei създаде приложението Facing Emotions, което помага на хората със зрителни увреждания да "виждат“ емоциите на околните чрез специални звукови сигнали. Използвайки мощната AI система на Huawei Mate 20 Pro, приложението анализира лицето на събеседника, след което обработва информацията в реално време и възпроизвежда засечената емоция под формата на специален звуков сигнал. След официалната си премиера приложението е изтеглено над 1000 пъти в 22 страни.

Ruralstar - Предоставяне на по-добро образование на децата от отдалечени земеделски райони

След като през 2015 г. ООН си постави за цел да направи значими подобрения в 17 обществени сфери до 2030 година, което е в пълен унисон с вярата на Huawei, че една от най-важните стъпки към по-добро, по-щастливо и устойчиво бъдеще е осигуряването на по-качествено образование за всеки на нашата планета. Проектът RuralStar е разработен в услуга на 10 млн. нигерийски деца на възраст между 5 и 14 години, които нямат достъп до училище. RuralStar е технология, която осигурява мобилна свързаност чрез нискоенергийни клетки и опростена сигнална кутия, която се захранва от слънчеви панели. Така се осигурява клетъчна свързаност на отдалечени училища и общества.

Track AI или как да диагностицираме ранни признаци на зрителни увреждания при деца 

Huawei използва Изкуствен интелект, за да подобри живота на 19 млн. деца по целия свят, които по данни на Световната здравна организация страдат от зрителни увреждания. Голяма част от тези деца остават недиагностицирани за дълго време, което носи след себе си тежки последици за тяхното зрение и развитие като цяло.

Чрез съвместната си работа с DIVE Medical екипът на Huawei създаде Track AI – иновативен софтуер,  лесен за употреба, който анализира зрението на деца, като по този начин засича възможността за възникване на зрителни увреждания. До момента Track AI е помогнал на около 19 млн. деца по целия свят.

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още HuaweiFilmFest