VivaTalks представя: Певицата Прея с нова песен и предстоящ дебютен албум

Говорим си за „Лош навик”, колко е важно да надвиваш демоните и още.

Кой открадна мислите ти, Прея? Отлиташ ли и ти с тях?

Напоследък съм много щастлива, защото съм абсолютен господар на собствените си мисли. 

Кратките паузи обикновено са знак за подготовка на голям скок. Какво си приготвила, какъв ще е дебютният ти албум? 

Да, точно така. Използвах паузата за да се засиля истински в посоката, в която ми се иска. 

Кое е онова, което те кара да правиш музика, онова, което не ти дава покой и трябва да разкажеш с песен? Любов ли е? Болка? История?

Най-често двигателят на вдъхновението ми са изводите, до които съм стигнала след по малко и от трите - любов, болка, история...

Как се промени музиката ти от началото, когато започна?

В началото правех всичко на усет. Оттогава съм се развила музикално, продължавам да посещавам уроци, композирам съзнателно, освен това открих точните хора, с които да работя в пълна синергия. 

Криеш ли демони? Как се справяш с тях? Твоите лични битки?

Песента "Лош навик” е именно част от историята ми с личните ми демони. Вярвам, че се справям доста добре, честно казано, защото обичам да се срещам с вътрешните си врагове и да ги боря. Не ми се бяга от тях - това не е разумно мислене в перспектива. Щом се справя, усещам неимоверен прилив на енергия и мотивация и така ставам два пъти по-добра версия на себе си. Хем съм изчистила бъг, хем съм изтеглила ъпдейт. 

Поздравления за звученето на парчето "Лош навик“ и за секси видеото! Изглеждаш променена, като че ли си претърпяла метаморфоза. По-уверена си и има защо. До каква степен личните истории влияят на музиката, която правиш?

Благодаря. Точно това, за което говорех по-горе, ми се случи отново, нещо, което абсолютно бихме могли да наречем метаморфоза.  Аличните истории и изобщо, взаимоотношенията между хората, както и техните разноцветни индивидуалности, са най-голямото ми вдъхновение да творя. 

Арета Франклин или Ета Джеймс. В някакъв имагинерен свят. С коя от двете би направила дует? 

Арета! Тя беше едно от първите ми вдъхновения да искам да пея. 

Няма как да не отбележа дженга със Сашка Васева в началото на клипа. Как ти хрумна?

Идеята беше на оператора ни Силвио Силвионов, който в случая беше оператор, но генерално е много смел и креативен господин, като креативността му се проявява в най-различни, причудливи форми. Аз и режисьорката се влюбихме в идеята, за наша радост Сашка също се съгласи и така… 

Разкажи ни повече за екипа, който стои зад парчето. Всичко е много красиво.

Аз също съм супер щастлива с резултата, благодаря. Екипът е изтъкан от едни от най-заслужилите имена в сферата и съм адски благодарна, че всички те застанаха с по двете си ръце и големите си сърца до мен в новото ми соло начинание. 

Музиката я създадохме заедно с Денис Попстоев, аранжиментът е негов, а текстът мой, режисьор на видеото е Велина Балинова, зад камерата беше Силвио Силвионов, за атрактивните визии се грижеха Слав Анастасов - грим, Иван Цуцуманов - стайлинг и Гери Вълчинова - коса, а хореографията е дело на Любомира Василева и Виктория Янева. 

Каква е твоята любов? Sunday kind of love?

Аз съм много грижовна, старая се да не е на ръба с обсебването, но ако не се стараех и си нямах толкова собствени задължения, може би щях да съм леко обсебваща. 

И последно - коя песен би подарила на човека, когото обичаш?

Аз ще му подаря истинска, нова песен, част от дебютния ми албум. Всички ще я чуем на 30 май.  

Прея взе смелото решение да започне сама да продуцира музиката си, а резултатът може да чуете на 30-и май в клуб EXE София. Тази дата слага и началото на турнето, което изпълнителката и бандата й ще направят в различни български градове.

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още VivaTalks