Viva Talks представя: ексклузивна среща с Ейдън Гилън и Майкъл Маларки

Популярните актьори от “Игра на тронове” и “Дневниците на вампира” са в главните роли на хитовия сериал “Проект Синя книга” по Epic Drama.

Срещам се с тях на снимачната площадка на хитовия сериал “Проект Синя книга” във Ванкувър, Канада. Историята е вдъхновена от действителните свръхсекретни разследвания на Неидентифицирани летящи обекти и свързани с тях феномени, проведени през 50-те и 60-те години в САЩ. В центъра на сериала е неочакваното партньорство на учен и военен, които се впускат в това да докажат съществуването на НЛО, независимо, че правителството иска да скрие това. Д-р Алън Хайнек е университетски професор, вербуван да води секретната операция, носеща името "Project Blue Book“, а капитан Майкъл Куин е този, които му помага в разследването. Двамата продължават да разкриват нова информация и предстои да ги видим във втори сезон на успешния сериал. Гледаме го всеки четвъртък от 22 часа по канал Epic Drama. 

Актьорите Ейдън Гилън и Майкъл Маларки влизат в образите на двамата герои. Ейдън Гилън е ирландски актьор с много и разнородни таланти на сцената, големия и малкия екран. Познат като Томи Карсети от “Наркомрежа”, Бил Уилсън от “Черният рицар: Възраждане” и разбира се, Лорд Петир Белиш – Литълфингър или Кутрето от “Игра на тронове”. Изкусен манипулатор и лъжец, Лорд Белиш успява да оцелее цели седем сезона в сериала. Майкъл Маларки е британско-американски актьор и музикант. С впечатляваща визия, дълбок глас и разнородни таланти, той бързо се насочва към Лондон, където учи драма. Кариерата му започва на сцената, а след това продължава и към малкия и големия екран. Ролята, която го настанява трайно в сърцата на феновете, е тази на Енцо от “Дневниците на вампира”. Междувременно музиката също заема огромна част от кариерата му. Той пътува на турнета по целия свят, за да представя трите си издадени албума. Срещам се с него за втори път след като съм имала удоволствието да водя панел с негово участие на Comic Con България.    

Двамата ме посрещат за интервю с усмивка и Майкъл веднага казва “знаех си, че си ми позната отнякъде”, след като му припомням, че сме се виждали. Облечени като героите си и готови да се върнат на снимки всеки момент, веднага си личи, че прекарват много време заедно. 

Как попаднахте в проекта от самото начало и какво ви привлече в съответните ви герои?

Ейдън: Предполагам, че отговорът е очевиден – сценарият, темата и продуцентската компания са основните причини. Знаейки, разбира се, че проект като този има страхотна стойност, създаден е от талантливи режисьори и има такъв актьорски състав. Историята е интересна и героят ми е страхотен, истинска личност е, с която бях донякъде запознат и преди това. Беше голям шанс за мен да се гмурна в 50-те години и в научно-фантастично приключение. Мисля, че стигаме чак до 70-те години и после пак обратно през новия сезон, но няма да издам повече. Привлечен бях от образа и талантливите колеги, имаме наистина страхотен кастинг. Много добре работим заедно и всички, които са ни гостували, са от много висока класа. В добри ръце сме. 

Майкъл: Страхотно е, както Ейдън спомена, да снимаш сериал в епоха. Като актьор това е едно от любимите ми неща – да имам извинение да се вманиача по определена тема, период от историята или жанр. Страхотно удоволствие е да вляза в тази епоха и да разказваме истории от феномен, свързан с НЛО. 

Говорейки си за НЛО, вие вярвате ли в тяхното съществуване и защо според вас хората харесват толкова много тези истории?

Е: Смятам, че хората винаги имат интерес към нещо, което е отвъд тази планета или тяхното съзнание и разбирания. Да има живот отвъд нашата планета ми се струва доста вероятно. Дали ще имаме комуникация с него в рамките на нашето съществуване, не съм убеден в това. Но може и това да стане, ако човечеството оцелее. 

М: Вярвам, че темата е толкова атрактивна, тъй като не знаем дали някога ще узнаем истината. Това е един от онези страхотни въпроси, които нямат отговор. Смятам, че има живот извън тази планета, със сигурност. 

Героите ви формират един неочакван тандем, как работихте по химията си?

Е: Каква химия? (смеят се и двамата). Класическите двойки в телевизионните драми обикновено са странни двойки. Хора, които са много различни и имат търкания. Но в същото време се забавляват и имат безкрайно уважение един към друг. 

М: Според мен или я има, или я няма. В някои сериали наистина не става, но аз мисля че ние сме подбрани много добре. И двамата носим нещо много уникално към ролите си и симбиозата се получава. 

Е: Връщайки се към новия сезон, епизодите се пишат предвид и нашите характеристики. Докато в самото начало сценариите бяха написани преди и двамата да бъдем избрани. 

М: Вече ни познават като хора. Но ние прекарваме много време заедно и извън снимките, правейки такива неща, Comic Con, самите ние се познаваме по-добре и това си личи, особено във втори сезон.

Майкъл, един нещо специално към теб – става ми лошо като те гледам как непрекъснато пушиш през целия първи сезон.

М: Защо? Не пушиш ти (смее се). Такова е времето, хората са много по-чувствителни на тази тема днес. А тогава са пушели, държейки и бебета си. Нямало е просто толкова мисъл за здравословните последици, така че е в крак с това.

А как се справяш с това, истински цигари ли са?

М: Не, някакви растителни заместители са. Не такива, за които си мислиш.

Е: Всъщност са по-ужасни от истинските.

М: Не са много приятни на вкус. Целта е да изглежда, че са.

Е: И после да пуши истинските цигари.  

И двамата сте играли обичани герои за хора от целия свят, какво е усещането?

Е: Голяма отговорност е да играеш герой, който толкова много хора по света гледат и познават от години. Такава роля, например, е Кутрето от “Игра на тронове”. Приемам образа по много по-интимен начин и намирам моменти, които са истински за мен. Специално е, когато откриеш, че точно тези моменти достигат до хората. Всичко това е малко парченце от пъзела, който е превзел света. Обичам последния снимачен ден, седем години си играл един герой и буквално сваляш якето или наметалото му, пускаш го и си мислиш, че никога повече няма да го видиш. Много е освобождаващо, особено ако смяташ, че си свършил добра работа. 

М: Понякога е трудно да осъзнаеш къде приключваш ти и започва героят, след като си прекарал много време в кожата на някой друг. Чувствам се повлиян от ролите, които съм изиграл и знам, че по някакъв начин и аз съм оставил отражение върху тях. Трудно е понякога, защото си мисля, че все пак съм различен сравнение с човека преди тази роля. Но това е предизвикателството в актьорството – да знаеш какво да задържиш и какво да пуснеш. Звучи малко метафизично, но така го усещам. 

Вижте интервюто тук:

Нов епизод на “Проект Синя книга” излиза всеки четвъртък от 22 часа по Epic Drama. 

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още VivaTalks