Viva Talks представя: Рейчъл Келър от сериала „Легион”

Фаталното момиче в света на супергероите.

Рейчъл Келър е само на 26 години, но нейната звезда ще грее ярко това лято, защото ще я гледаме в трети сезон на сериала "Легион”. Може да сте я гледали във "Фарго” в ролята на Симоун, но от 2017-а насам тя се подвизава в странния, налудничав, но много любопитен свят на супергероите. 

Сериалът "Легион“ е поредният начин на Marvel да докажат, че супергероите отдавна не са забавление за тийнейджъри или пък малки деца. "Легион“ е един от най-амбициозните проекти на FOX, с който те самите стъпват в света на супергероите. Адаптация по комиксите за Легион, сериалът разказва всичко през гледната точка на основния си персонаж – Дейвид Хелър. В ролята влиза британецът Дан Стивънс. Редом до него застава и Рейчъл Келър. Тя влиза в ролята на Сид Барет. Сид е млада, объркана, неспокойна жена, която има свръхестествени сили. След срещата си с Дейвид Хелър, двамата развиват връзка, която им помага да разберат кои са и да работят над способностите си, които ги превръщат в необикновени.

Photographs © 2019 FX Productions, LLC. All rights reserved. MARVEL TM & © 2019 MARVEL

"Легион” има за цел да обърне представите на зрителите за супергероите и цели три сезона се справя повече от успешно. Третият и последен сезон от поредицата е с премиера по FOX в България на 8 юли, от 23 часа. Дан Стивънс и Рейчъл Келър пък са бонус към неговата магнетичност, създадена на малкия екран. Малко преди старта му Рейчъл Келър поговори с нас за онези обикновени неща в живота... като супергероите и суперзвездите...

Къде откриваме Сид в началото на трети сезон?

Виждаме я година по-късно. Човекът, когото обича, се е възползвал от нея и тя смята за своя мисия да го открие и унищожи, защото в противен случай светът ще свърши. Откриваме я в разгара на историята.

Знаеш ли какво ще се случи през целия сезон или разбираш какво ще снимате седмица за седмица?

Понякога ти дават информация предварително, когато става въпрос за нещо важно. Всъщност, мисля, че за този сезон получих повече информация предварително, отколкото за другите сезони, защото с него приключва сериала и искахме всеки да знае какво ще бъде развитието на героя му. Но като цяло, не бих казала, че знаем предварително.

Photographs © 2019 FX Productions, LLC. All rights reserved. MARVEL TM & © 2019 MARVEL

Това не е първият път, в който работиш с Ноа Хоули. Какво беше усещането да работите заедно пак? И обсъждате ли персонажа и развитието ѝ?

Работата с Ноа за "Фарго” е много различна от тази за "Легион”. "Фарго” беше почти като филм, защото имахме информация за всички епизоди преди да започнем снимките. Историята е толкова различна!Мисля, че нещото, което е еднакво и при двата сериала е, че Ноа знае до голяма степен какво иска, но винаги е отворен към коментарите ни, изслушва какво бихме искали да бъде добавено към историята. Понякога нещата се получават точно в моментите, в които иска да чуе какво мислим и ние, актьорите. А друг път има ясна представа. Чудесно е, че мога да работя с колега толкова дълго време. С Ноа преминаваме през едно прекрасно пътешествие.

“Легион” е уникален сериал. Кое обаче го прави различен от другите телевизионни поредици от този тип?

Спомням си, че Ноа беше казал още в началото "Защо да правим още един сериал при положение, че в момента има толкова много?“

Единствената причина да искаш да създадеш нов сериал е, ако ще изглежда различно, ще предава различно усещане, ще има необикновена фабула. Не мисля, че "Легион“ е точно сериал. По-скоро е артистичен прочит на теми като любов, сила, приключение и действие. Определено е странен и необикновен, не е за всеки. Но за нас, със сигурност!

Първият сезон беше концентриран върху психичното заболяване на Дейвид, във втория всички изглеждаха луди... Присъства ли темата през третия сезон?

Чувала съм Ноа да казва, че цялата история е субективно преживяване от гледната точка на Дейвид, който е психично болен. Така че, виждаме гледната точка на психично болен отвътре навън. Това е един цикъл. Виждаме го в най-тежките му моменти и когато отново е на себе си и сякаш участваме в тази въртележка. Именно това е интересното – имаме възможност да видим какво е усещането да си психично болен през погледа на този мъж. Стараем се да е забавно и приятно и да запазим хуморът, който съществува във вселената на комиксите на Marvel, но също така да говорим за това какво би било да си в мозъка на някой, който е шизофреник и има психически проблеми.

Photographs © 2019 FX Productions, LLC. All rights reserved. MARVEL TM & © 2019 MARVEL

Какво беше усещането, знаейки, че това е последният сезон? Как подходихте?

Беше полезно да знаем, че това е краят, защото така не сме изненадани. Всички велики истории имат смисъл именно заради своя край. Настроих се на тази вълна и си казах "чудесно, завършваме го“. Много ми допадна и структурата в три действия. Това беше естествения начин, по който да приключим историята. Не беше някаква луда изненада. Казах си "о да, това е логично“.

Определено правите доста откачени неща в сериала. Но, като че ли Дан Стивънс и Обри Плаза се забавляват повече и имат по-щури моменти, докато твоят персонаж е по-прибран и резервиран. Имаше ли възможност да се отпуснеш и да вложиш цялата лудост, на която е способна героинята ти?

Мисля, че сте прави и че принципният замисъл е такъв – тя да е по-земният персонаж. Имаше моменти, в които им завиждах за всички вълнуващи преживявания, но трябва да бъдат представени и двете страни на монетата. Виждаме развитието и пътешествието ѝ, но тя е цинична и си е изградила "черупка“, заради силите си. Трудно ѝ е да се сближава с хората. Но определено се забавлявах. Много приятно преживяване е. Влагахме най-доброто от себе си всеки ден. 

Как би сравнила първия си ден на снимачната площадка на "Легион” с последния?

О, първият ден на снимките слизах по стълбите и Ноа се обърна към мен и ми каза "Защо изглеждаш толкова изплашена?“. Не знаех, че съм изглеждала така. Мисля, че последният ден на снимките беше един изключително дълъг работен ден. Опитвахме се да свършим колкото се може повече. Тичах нагоре-надолу. Снимахме много драматични сцени. Усетих невероятно чувство на покой. Толкова е хубаво да имаш изпълнен със задачи, ползотворен ден. През последните десет минути на снимките стоях и си мислех "Да, имам добро усещане за това.“.

В края на трети сезон вероятно ще търсиш нови възможности и проекти. Смяташ ли, че сега е по-лесно човек да намери работа в индустрията, отколкото е било преди?

Планирам да посетя България за проект това лято. Което е страхотно. Много обичам да работя по международни проекти. Смятам ли, че е по-лесно да намеря работа? Истината е, че по времето, когато завършвах колежа, Netflix набираше популярност, а също и стрийминг услугите, зараждаше се и Златния век на телевизията. Всичко това означаваше едно-единствено нещо: повече съдържание. Не знам със сигурност, тъй като не съм си търсила работа в индустрията преди 10 години. Тогава яздех коне и се занимавах с училище. Сега съм много благодарна, че имам възможността да избирам проекти. За мен, като актьор, усещането за всички тези неща е много особено и преходно. Чувствам се признателна за възможностите, които са ми дадени. Имам още много неща да правя в този живот. Сега идеята е да намеря проекти, които са смислени и да продължа да градя стойностен и вълнуващ живот и извън индустрията, защото все още съм млада.

С развитието на героинята ти и дивото приключение, на което те отведе – коя ти беше любимата част от това преживяване?

Това, което най-много ми харесва е, че героинята ми Сид достигна едно много здравословно ниво от развитието си. Много е затрогващо, че момиче, което през целия си живот се е страхувало да се сближава с хора и което има циничен поглед за света, чрез любовта си към Дейвид и това, че той се възползва от нея, чрез цялото им пътешествие, се научава как да превърне любовта, която изпитва към някого, в любов към себе си. Мисля, че сега е достигнала момента, в който е достатъчно самоуверена, с високо самочувствие. Много е мило и положително, че Ноа е планирал това, когато е мислил за пътешествието и развитието ѝ.

Работата по "Легион“ промени ли възгледите ти за психичното здраве?

Мисля, че да. Това е една невероятно комплексна тема за дискусия. Смятам, че е страхотно, че работихме по тази тема в контекста на вселената Marvel и закачливия хумор, която тя включва. Изпитвам голямо съчувствие ктн хората, които преживяват тези различни нива на психични заболявания и се надявам, че всеки, който е усещал до някаква степен странно усещане в душата си, може да открие и хумора и разбирането в нашето произведение.

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още VivaTalks