Да отидем на Coachella

Там, където е вечно топло и музиката е повече от добра.

Един от най-известните музикални фестивали в света. Два уикенда, прекарани в пустинята в Колорадо, докато фенове и звезди се забавляват (и носят най-добрите си аутфити), прекарват следобедните почивки в луксозни палатки, или обикновени такива, и правят всичко възможно да бъдат забелязани и отбелязани в социалните мрежи.

Instagram

Настрани от суетата, която при Coachella определено е част от фестивалната програма, музиката е повече от добра. Особено тази година. И миналата. И май всички, от самото начало.

Childish Gambino, Tame Impala, Ariana Grande, Khalid, Janelle Monáe са само част от имената, включени в тазгодишния списък с музиканти. Може би тук е мястото и да отбележим изключителните декори, постройки и великолепни съоражения (като виенско колело по средата на нищото или пък гигантски космонавт в пустинята). Прилича на Burning Man, нали? Но с повече блясък, с никакъв магически реализъм, но пък с много, много красота.

Instagram

Instagram

И кое е онова, коетопревръща Coachella във фестивал, по който всички останали измерват успеха си?

Началото е пред 26 години, поводът е концерт на Pearl Jam. 25 000 човека публика и незабравимо изживяване. През 1999 година, през октомври, малко след като е приключил и Woodstock, следва първото официално издание на Coachella. През 2001 година фестивалът се мести през април, заради жегите, и е с продължителност един ден. Следва разрешение за един уикенд, после за два... и накрая - за революционното (за днешно време) право на къмпингуване на посетителите. Именно това е и част от магията, наречена Coachella. Както и жаркото слънце, превръщащо косите на посетителките в още по-руси. Не е като дъждовното и кално Glastonbury, нали? Точно тази разлика мечтаят да покажат и организаторите. Успяват. Вече много години подред.

Instagram

AC/DC, Red Hot, Coldplay, Beck, The Cure, Radiohead, Lady Gaga... едва ли има смисъл да продължавам да изреждам. В случаите като този с Coachella, фотографиите и видеата говорят много повече. Пригответе си ангелски криле, цветя, брокат, блясък, цветове. Обратното броене до следващата година започва... днес.

бюлетин

още рестарт