Треньорът на Джей Ло за фитнеса като начин на живот

Стаси Айви се среща с треньора на звездите!

AртАкция откри вдъхновението за тази статия благодарение на компанията на NESCAFÉ® Dolce Gusto®.

Фотография: Диляна Флорентин

Брендън Шрам е един от най-симпатичните и истински хора, на които ще попаднете. С впечатляващата си визия и умения, той прави фитнес бранда си Be Motiv8ed популярен по целия свят. Фитнесът се превръща в начин на живот за него след като решава да не тръгне по лошия пример, от който е заобиколен в живота си. От индонезийски произход, но роден и израснал в околията на Лос Анджелис, той бързо набира известни имена като клиенти, сред които и самата Джей Ло. 

Кажи ми как започна всичко за теб и как го разви като кариера и начин на живот?

Искаш да се върнем от самото начало или само от началото на работата?

Кратката версия от самото начало!

Добре, живеех на около час на север от Лос Анджелис и там няма кой знае какво да се прави, освен да се забъркваш в неприятности. Знаех, че бях в лоша комапния и среда и че трябва да се махна от там, много от приятелите ми не успяха. Те продължават да живеят в раздор, което беше най-големият ми страх. Така взех решението да се откъсна от всички и всичко, не правех нещо стойностно с приятелите си и нямах добро влияние около мен, както и аз самият не бях такова за никого. Така че се отделих от там и дойдох насам, за да уча и тогава започнах да тренирам. Трябваше просто да се концентрирам върху нещо или по-точно себе си, тренирах футбол професионално и на високо ниво в продължение на 15 години. Липсваше ми обаче някакъв тласък, предизвикателство…

Диляна Флорентин

Дисциплина?

Да, дисциплина, план и развитие и намерих това в тренировките. Започнах първо да тренирам хора в кварталния ни фитнес, за да изкарвам някакви допълнителни пари. Такива, които ме бяха виждали как тренирам и искаха да им давам съвети, по това време започнах и инстаграм профила си. И тогава започнах да пускам видеа с тренировки и съвети и да използвам уреди, за които хората не се сещаха обикновено. Моят фитнес често се пълнеше с хора и нямаше всичко, което искаха да използват и аз можех да им покажа нещо, за което не се сещали и което е и забавно.

Едно от моите видеа, може би си го виждала, е как правя лицеви опори на едни маси и то наскоро влезе във фейсбук страницата “People are awesome” и аз бях първото видео в компилация от такива с хора, които правят впечатляващи неща. 

Виждала съм много от техните видеа и са невероятни.

Това видео е най-гледаното във фейсбук в момента с 580 милиона гледания и това са нещата, които помагат. След като си бил в най-гледаното видео във фейсбук, се питам какво трябва да направя за да надмина това и се връщам обратно към начална фаза. 

Диляна Флорентин

Но това ти е професията и ти си атлет, не се ли притесняваш, че може да се контузиш?

Постоянно!

А случва ли се?

Не и ако имаше дърво, щях да почукам на него.

Диляна Флорентин

Можеш да ползваш главата си за това.       

Рядко ми се е случвало – да си изкълча китката за лицеви опори или задно салто. Никога не бях правил такова салто преди да ми се наложи да го направя за едно видео. 

Това е лудост!

Изчезваше ми светлината и това ми беше мотивацията, а ти знаеш колко е важно това. Казах си “светлината изчезва и аз трябва да го заснема” и го направих! Бях на един такъв стадион и гледах видео в ютюб и след това го направих. Беше първият път, в който направих задно салто и затова смятам, че всичко опира до увереност. Толкова много хора умеят неща, които смятат, че не могат да правят, било то като атлетичност или каскади. Сигурен съм, че и ти можеш да направиш задно салто ако опиташ и ще разберем след малко.

Сериозно?

Да!

Нека да пробваме, много бих искала да направя задно салто!

Знам, че си тренирал Дженифър Лопез, как беше това преживяване и какво правихте заедно с нея?

Това беше страхотно преживяване и тя беше първият ми звезден клиент. 

Как те намери тя? Социалните мрежи?

Запознах се с нея чрез тогавашния й приятел и той ме беше намерил чрез социалните мрежи. Той ми даде почти невъзможна задача – снимал беше филм, в който се съблича накрая и трябваше да дозаснеме сцени за него след една седмица, а не беше стъпвал във фитнеса един месец.  

Една седмица?

Да.

Ти трябва да си магьосник!

Трябваше да му казвам точно какво да яде и първия ден, в който се запознах с него, бяхме във фитнеса въпросната вечер в 11 вечерта и на него много му хареса това, която му предложих и той ми предложи утре да отидем в къщата на Джен. Говорим си за една от най-големите звезди на света! Това всъщност беше единственият път, в който съм се притеснявал да се започная с клиент. Няма по-голяма знаменитост от нея всъшност и попаднах в дома й, къщата й, не случаен фитнес. Беше много интересно и страхотно, тя е толкова земна, много се разбирахме и имаме много общо помежду ни – начина, по който сме израснали, стила ни, дори как говорим. Тя е много истинска, танцува непрекъснато, така и става артист, защото първо танцува и може да го прави по час и половина по време на шоу и да пее. Невероятна е. Не тренирахме с големи тежести, по-скоро само с тялото за издръжливост и кардио да изгаряме мазнини, но и оформяме мускул. Но работехме по това да може по-дълго да се движи на сцената и да не е изморена в края на шоуто, защото на следващия ден има още едно. 

Кой друг си тренирал? 

Принц Ройс е една от най-големите латино звезди на света. Когато се запознах с него, не знаех кой е той. Обади ми се мениджъра му и ми каза, че той иска да тренира с мен и трябва да се срещна с него същата вечер. Винаги си говорим за веднага като срок! Отидох да се видя с него и по това време той се готвеше за турне с Ариана Гранде и за първи път трябваше да си свали ризата на сцената и трябваше всичко да е перфектно, за да може да започне да пее и на английски език. Започнах да работя с него и след три седмици той ме покани да отида на турне с него. Каза ми, че не иска да губи това, което бяхме постигнали и че то работи. Готвех му храната всеки ден, защото исках да съм сигурен, че когато дойде времето, всичко ще е перфектно. И той се справи, за първи път показа плочките си на шоуто в Тампа, Флорида и го помня много добре! 

Жени или мъже е по-лесно да тренираш? Или няма значение?

Бих казал, че 80 процента от клиентите ми са жени, но от знаменитостите, повечето са мъже. 

Когато си говорим за ограничения – колко си строг с клиентите си? Естествено пак зависи от целите им, но алкохолът и захарта наистина ли са забранени завинаги в живота?

Има ограничения, но все пак трябва да се живее. Мисля, че трябва да направиш достатъчно тук, за да се възнаградиш там. Правилото е 80 на 20 – правиш 80 процента добро и 20 процента лошо. Ако го спазваш, със сигурност ще има резултат. Но много хора правят 50 на 50 или 80 на 20, но обратното. 

А ти самият?

Аз ли?

Да, спазваш ли 80 на 20 и тренираш ли всеки ден?

90 на 10 е за мен. Доста съм стриктен с диетата си и бих казал, че готвя 90 процента от храната си, защото съм много критичен какво точно влиза в тялото ми. Сега имам възможност да се храня само с био продукти и да си купувам качествена вода. Не се ограничавам до мания обаче. Ядох бургер два пъти тази седмица, защото много ги обичам. Ям и сладко – понички, бисквити, когато са пред мен. Но също така тренировките ми нулират това, тренирам достатъчно интензивно, за да не ми се отрази това в този момент. Също така съм стигнал до определено ниво, защото когато се опитваш да стигнеш до определно ниво, е по-трудно, но когато си там е по-лесно да задържиш резултата и можеш да нарушаваш правилата. Но ако видиш, че губиш нещо, веднага можеш да наваксаш. 

Колко важно е човекът, с когото споделяш живота си да има същите цели като теб?

За мен ли?

За теб? Можеш ли да бъдеш с някой, който не тренира?

Който не тренира въобще – не! Но не бих могъл и да бъда с някой толкова стриктен като мен. Защото няма нужда, това е моята професия и ми се налага да съм на билборд! Построил съм кариерата си в голяма степен на това как изглеждам и това, което мога да правя. Аз съм си реклама сам на себе си, докато за жена мисля, че ще е крайно. Да, няма да стане и ако яде бургери и пици всеки ден.

Или не тренира въобще!

Да, активна, но няма нужда да бъде супер атлетична или с мускули.

А сега ще пробваме нещо на терена, ти ми обеща салто! Той ми обеща задно салто!

Нека да видим какво ще стане.  

Advertisement

бюлетин

още рестарт