Let it snow, let it snow

Най-добрите шалета в Алпите. Наистина!

Обикновено вярвам единствено на хора, които, ако трябва да ми препоръчат дадено място, то със сигурност са го пробвали. А когато искам съвет, то задължително е от близък, преминал през същото. Всичко друго ми се струва като напълно излишно вървене в чужди обувки. То често завършва с мощно строполяване на земята.. и горчив опит.

Всички, които ме познават, добре знаят, че не обичам планината. Боготворя голямото синьо и се чувствам по-жива до море, отколкото където и да е. Често дори се чудя какво би се случило, ако на мястото на планините, имаше море... Именно затова не мога да бъда добър източник на информация или пък организатор на зимни пътувания. Да, ако има и други като мен, със сигурност разбират пристрастеността ми към "рязкото отпрашване към плажа". 

Но има и една друга порода хора. Онези, влюбени в зимните спортове, отправящи молитви за сняг; такива, които изпадат в дива еуфория от зимните почивки и използват всяка свободна минута след работа или петък следобед, за да избягат към планината.

Както признах, не разбирам нищо от точно този тип лудост. Но пък разбирам от хубави неща. Затова направих и една внимателна, луксозна селекция от места, които да приютят душата и приятелите ви. В Алпите, на топло, уютно и красиво.

Шале Вербие

За онези, които предпочитат да залагат на добро питие и четиво, докато чакат приятелите си от ски... 25 метра басейн е добро начало. И супер гледки към планината, защото все пак не трябва да забравяме къде се намираме.

Шале Marco Polo

Трудно може да бъде сразена конкуренцията, предвид присъствието на Шале Marco Polo. С куп награди за най-доброто шале във Франция за 2018, 2014 и 2013, заради такъв интериор си струва човек да стане най-запаленият скиор на всички времена.

Шале Grande Corniche

Много скромна гледка към Мон Блан, още по-скромни спални и транспорт до пистите с 4x4 возило. Върхът на скромността е пързалката, която може да те смъкне от мастър спалнята (любим израз), към стаята с игри. Да, вътрешна, истинска пързалка.

 

Шале Bioley 

Това ново бижу е специално създадено за семейства и големи компании. Събира 10 човека и три деца, предлага велики гледки и спални за приключения и вдъхновение. Пристига с напълно зареден бар (важно!) и с много разкош и топлота.

Ако пък предпочитате слънчевите плажове на Италия, вижте тук.

бюлетин

още рестарт