Подаръци за онези, които владеят хаоса

Или просто винаги правят всичко в последния момент.

Отговорните и организирани хора купуват подаръците за Коледа много по-рано от останалите, имат план, приготвили са всеки детайл и са направили списък с идеи дори за 2024. Те никога няма да се редят на опашка в последния момент, нито пък ще търпят задръствания, нерви, истерии и битки за последната бройка от даден артикул, например. 

АртАкция не е като тези хора. Никак даже. Вярваме, че силните владеят хаоса. Това твърдение ни е спасявало винаги, когато имаме нужда от оправдание при закъснение, при разхвърляно бюро, при неизрядна документация. Но не и на Коледа. Тогава дори и най-разпиляните и разсеяни индивиди сякаш се преобразяват в истински подаръчни машини.

На нас ни е трудно. Просто не сме такива. Затова направихме бърз наръчник за владетели на изкуството да правят всичко в последния момент. Благодарностите - през 2024.

Книга

Може би най-коледният подарък. Защото даваш цял един свят, подаряваш магия и каниш на пътешествие из невидими места, съществуващи само между страниците... Препоръчваме редица поетични книги: "В тъжните дни не говорим за птици" (съврменна португалска поезия, изд. ДА),  "Ти, непрестанна новина" на Иван Ланджев, изд. Жанет 45, "Поезия. Пабло Неруда" с меки и твърди корици, както и любимия Превер (изд. Колибри).

Няма как да пропуснем и сензацията "Патрик Мелроуз", както и разказите на един от най-обичаните актьори, Том Ханкс.

Онлайн мастър клас

Това е повече от изненада. Не изисква никакво време (защото знаем, че не обичате да го прекарвате в безкрайно лутане), а подарява не само умения, но и досег до някои от най-добрите в редица сфери. Да прекараш 30 лекции (макар и видео) с Карлос Сантана или Ханс Цимер, които да ти разкривят тайните на музиката е подарък, който няма да забравиш никога. Или пък да се учиш да готвиш с Гордън Рамзи... а след това да направиш най-добрите коледни снимки с помощта на Ани Лейбовиц. Подаряваш знание. И безкрайно удоволствие. Виж повече тук. 

Уиски... като целувка

Когато пием уиски, обикновено около нас ухае добре, звучи джаз, а нощите са повече от обещаващи. За да се превърнете в истински специалист по една от най-великите напитки на света, подарете курс за любим човек, в чиято компания да навлизате в дълбоките аромати на единственото питие, наподобяващо целувка. От Япония до Америка, от сутрин... до вечер. Ето как.

IQOS 3

Ако искате да подарите на себе си или на близък дни и нощи, в които димът е забравено понятие, то новото изключително елегантно устройство за нагряване на тютютн е вече тук. И участва в истинска революция: от горене към нагряване, от цигарен дим към тютюнева пара. Представете си колко по-приятно може да живеете без неприятната миризма на дим, която понякога сякаш "залепва" за нас? Да не говорим, че IQOS 3 прилича на истинско бижу, което бързо ще се превърне в част от лайфстайла ви.

Вечеря на тъмно

Вярваме, че преживяванията носят един малко по-различен заряд от предметите. Именно затова ни се иска да опитаме нещо ново, различно и предизвикателно за сетивата ни. Заведете любимите си хора на вечеря. Но не на свещи, а на тъмно. Накарайте сетивата си да се изострят, да изпаднат в нетипична обстановка, да опитат гурме предложенията на екипа. С широко затворени очи. В Тенебрис.

 

Билет за театър

Театралната 2019 година обещава силни премиери и вълнуващи спектакли. Може да изберете представление по ваш избор или пък да закупите абонамент. Това е един от онези подаръци, които предизвикват истински метаморфози.

Просто една вечер

Амели Нотомб казва, че хобито й е да се напива нощем в хубави градове. Подарете на онези, които обичате, обиколка из баровете на любимия ви град. Или пък евтин и бърз билет за една вечер някъде в Европа. Или изненадваща вечеря. Дори да не може да готвите. А може просто да проведете един телефонен разговор тогава, когато близките ви имат нужда. Не само по Коледа.  

via GIPHY

бюлетин

още рестарт