Курсове по щастие

Университетът Йейл пуска безплатни курсове, които ни учат как да преборим стреса.

Светът е достатъчно напрегнат. Сякаш ще избухне всеки момент. Социалните мрежи само  нагнетяват обстановката, принуждавайки ни (съвсем доброволно) да стоим денонощно свързани в един нестихващ поток от информация, добри новини, лоши новини... или пък съвсем ненужни такива. Все по-рядко се говори за щастието, за различните му измерения. Все по-често държим телефон, вместо ръка. Но спасение има. Поне според професор Сантос от университета Йейл.

Тя решава да създаде курс, наречен "Психология и добър живот", водена от притеснението си за собствените си студенти. Целта на професорката е да опита да научи света как да бъде щастлив. Доста амбициозно, бихме казали. Но методите ѝ са толкова прости и приятни, че мигновено се записваме. Иначе никога не бихме получили за домашно "да се излючим от социалните мрежи" за час. Класовете на преподавателката изцяло изключват по-тежките занимания. Напротив, тя е решила да отменя по едно есе седмично. Но при едно условие: през това време студентите да се забавляват навън, далеч от компютри.

Много колеги на професор Сантос следват примера ѝ. Всички са единодушни около факта, че днешните млади са по-несигурни относно постигането на щастието. По-объркани, по-изгубени и много по-напрегнати. За щастие не ни се налага да сме отличници, за да се докоснем до курсовете на професор Сантес. Те са идеалната седмична награда и са напълно безплатни ето тук.

щастие тъга курсове

бюлетин

още рестарт