Нарастващият феномен, наречен чувствителна кожа

BIODERMA и мицеларната вода Sensibio H20 с мисия за чиста кожа.

 

Дълго пренебрегван, синдромът на чувствителната кожа най-накрая бива признат в истинската си същност. Въпреки че връзките между чувствителната кожа, възрастта и типа кожа все още са обект на дебати, дерматолозите вече са единодушни за симптомите на чувствителната кожа. Международният форум по изучаване на сърбежа (IFSI) дори е формулирал официална дефиниция:

ЧУВСТВИТЕЛНАТА КОЖА Е ДЕФИНИРАНА КАТО "СИНДРОМ, ОПРЕДЕЛЕН ОТ ПОЯВАТА НА НЕПРИЯТНИ УСЕЩАНИЯ (БОЦКАНЕ, ПАРЕНЕ, БОЛКА, СЪРБЕЖ, ИЗТРЪПВАНЕ) В ОТГОВОР НА СТИМУЛИ, КОИТО ОБИКНОВЕНО НЕ ПРИЧИНЯВАТ ТАКИВА УСЕЩАНИЯ. ТЕЗИ НЕПРИЯТНИ УСЕЩАНИЯ НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ СВЪРЗАНИ С ЛЕЗИИ ПОРАДИ НЯКАКВА КОЖНА БОЛЕСТ. ЧУВСТВИТЕЛНАТА КОЖА МОЖЕ ДА ЗАСЕГНЕ ЧАСТИ ОТ ЦЯЛОТО ТЯЛО, ОСОБЕНО ЛИЦЕТО.

BIODERMA се ангажира заедно в партньорство с международния експерт на тема чувствителна кожа, проф. Лоран Мизери. Дерматологични лаборатории BIODERMA проведоха за първи път през 2017 г. широко наблюдателно и епидемиологично проучване на близо 5000 души, за да се опитат да разберат и определят количествено измеренията на чувствителната кожа (проект "Бремето на чувствителната кожа“). Изследването доказва, че има реално влияние върху качеството на живот, което кара засегнатите да променят поведението си в своето ежедневие. Те се обличат различно, обмислят как ще се измият, замислят се кои продукти могат да използват... Този ефект върху качеството на живот е особено важен и от психологична гледна точка. Значим е фактът, че различни епидемиологични изследвания показват, че броят на хората, които казват, че имат чувствителна кожа, се увеличава всяка година по света.

Кожата може да стане чувствителна по всяко време от живота на даден човек под влиянието на различни фактори. Например, използването на неподходящи козметични продукти може да отслаби кожата, тъй като много от тях се правят с недостатъчно качествени съставки, съдържащи следи от замърсявания, наречени "микрозамърсители“. Важно е също така да се вземе предвид влиянието на водата с лошо качество, условията на околната среда (UV лъчите, вариациите в температурата, замърсяването, вятъра...) и психологическите (стрес...) и хормонални (менструалния цикъл, например) причини. Като посредник между нашия организъм и околната среда, кожата ежедневно е изложена на множество фактори, които имат потенциала да я направят чувствителна.

Защо премахването на грима вече не е достатъчно?

Промените в условията на околната среда имат директни последици върху ежедневната хигиена на кожата, която вече има ново измерение: борба със замърсяването и неговите ефекти. Почистването на кожата трябва да попречи на всякакви видове замърсители да проникнат в нея, тъй като могат да увредят естествената ѝ бариерна функция. Ето защо почистването е от основно значение от гледна точка на ограничаването на биологичните ефекти на замърсяването за избягване на прекаленото изостряне на чувствителността на кожата. Мисия за Sensibio H2O, вдъхновена от биологията на кожата, адаптирана за всички типове кожа, дори най-чувствителната и реактивната.

В партньорство с дерматологични експерти екипът за клинични изследвания на дерматологични лаборатории BIODERMA се вдъхнови от биологията на кожата и създаде мицеларна вода Sensibio H2O през 1995 г. Тази първа мицеларна водасега е хигиенният продукт, предписван най-често от дерматолозите във Франция. Sensibio H2O предлага не само обикновено почистване, тя е безкомпромисна в своята ефективност и толерантност и е първата процедура, осигуряваща дълготрайна грижа за кожата. Почистващ продукт с широк спектър, който е формулиран конкретно за ежедневната хигиена на чувствителната, реактивната и нетолерантната кожа, Sensibio H2O възстановява естествената чистота на здравата кожа. Сутрин и вечер тя успокоява и почиства кожата в дълбочина, дори от най-фините частици, като предпазва естествения й защитен слой. За да неу трализира замърсителите и да възстанови баланса в естествените защитни функции на кожата, Sensibio H2O се възползва от уникалното изкуство на формулирането: благодарение на екобиологията мицеларната вода позволява на кожата по-добре и по-дълготрайно да устоява на стреса на околната среда.

Предписвана от дерматолозите от над 20 години, мицеларната вода Sensibio H2O се препоръчва за ежедневна употреба сутрин и вечер при чувствителна кожа. За този взискателен тип кожа обикновеното избърсване с памучен тампон може да е болезнено и дразнещо. Със Sensibio H2O е необходимо само едно избърсване, за да се премахнат всички следи от замърсяване и кожата да остане перфектно чиста, готова за допълнителна грижа. Мицеларната вода е предписвана преди и след естетични процедури от създаването ѝ през 1995 г.

 

 

 

 

BIODERMA

бюлетин

още рестарт