MINI на звездно приключение

Истинска италианска афера.

 

Стилен и със спортен дух, компактен и удобен за маневри, изящен и перфектен за всяка сцена. Всичко това е MINI. Свързваме го с редица нашумели заглавия от екрана и екшън филми. И заради неговата роля в култови имена в киноиндустрията си задаваме въпроса - MINI ли е главният герой или актьорите?

Нека вземем за пример "Италианска афера“ от 1969 г. В този филм 3 MINI автомобила участват в надпревара, създават задръстване, а основната цел е кражбата на злато от тесните улици на Торино. С MINI придвижването е забавление дори и в най-тесните улички. Във филм, който съдържа много стилни европейски спортни коли, истинските звезди на шоуто са трио на MINI Coopers: малки и маневрени, за да се движат по улиците на италианския град. Това е блестящ план и блестящо изпълнено преследване, което може да направи само MINI. Години по-късно, през 2003 г., излиза втора версия на филма и отново с 3 MINI автомобила – в бял, червен и син цвят, като през основната част от времето, вниманието ни е приковано към тях. Отново има преследване, но този път в тунелите на метрото в Лос Анджелис. Да рестартираш града с MINI е мисия възможна. 

През 2002 г. пък, във филма "Самоличността на Борн“, Мат Деймън използва MINI, за да избяга от френската полиция, преминавайки през тесни места и остри завои. Дали идеята е била повече адреналин или за да се покаже пъргавостта и победата на MINI? Е, и двете са успешно постигнати. И сериозно, какво още трябва да кажем? Той караше колата си на стълбище.

А ако се върнем отново назад във времето и си спомним за Mr. Bean и автентичното жълто-зеленикаво MINI, чиято цветова комбинация е повече от запомняща се за избора на този автомобил и характера на Mr. Bean. В епизодите автомобилът се появява в множество комични ситуации. Макар тук да е трудно човек да се фокусира към друго, освен към актьора Роуън Аткинсън, MINI пак успява да прикове част от вниманието ни към него. Типично като актьора във филма има пластове на сръчност и интелигентност, с които достигате до върха. Това е MINI – с него винаги си в крак с тенденциите и, разбира се, на върха. 

Филмът "Пиксели“ “ излиза през 2015 г. В него Адам Сандлър и приятели трябва да спасят Земята от това, че е погълната от гигантския Пак-Ман. И кои са смъртните врагове на Пак-Ман? Четири призрака, разбира се – Инки, Пинки, Блинки и Клайд, те са 4-те MINI Cooper автомобила. Тук колите всъщност нямат автомобилен характер. MINI са истинските приятели, които може да имаш при всяко едно пътуване и при всяко предизвикателство. 

Филмовите MINI преживявания са и в третата част на филма "Остин Пауърс”, петминутното видео на "Британска афера“, "Изстрел в мрака“, "Младите възрастни“ и в още много други.

Не можете да се наситите достатъчно на MINI от филмите, но можете да посетите М Кар София, за да се насладите на пробно шофиране и да изберете подходящия MINI автомобил за вас. 

MINI е страст, вдъхновение, начин на живот, закачливост, енергичност, творчество, отдаденост и всяко MINI си заслужава преживяването.  

Очакваме те в М Кар София на бул. Черни връх 53, точно за теб и твоето преживяване! 

Снимки: BMW Group

 

бюлетин

още рестарт