Заради вкуса. Затова.

И всички моменти, в които изглеждаме по-добре с чаша в ръка.

Едва ли има по-добра компания от чаша хубаво питие. Можем лесно да го сравним с ново запознанство, чувство на еуфория, целувка. Стои перфектно във всяка ситуация, добавя нещо от себе си, превръща и обикновените мигове в специални или пък ни помага да отпразнуваме подобаващо важните моменти. Всеизвестен факт е, че много пъти изглеждаме по-добре с чаша в ръка, а жестът за “наздраве” е едно от най-искрените и красиви движения.

АртАкция обича литературата, киното, музиката и добре знае, че хубавите неща изискват много време и отдаденост. Именно затова отиваме далеч в Ирландия, правим си разходка във времето и се озоваваме в 1780 г., в компанията на Джон Джеймисън. 

Над 200 години на забавен каданс, в които сетивата ни се пълнят с опушения и приканващ към приключения вкус на ирландското уиски. Едва ли можем да си представим по-добър микс от вода, идваща директно от река Дангорни, царевица, докосната от жаркото френско слънце, местно отгледан ечемик и много отдаденост. 

Към всичко това прибавяме и тройна дестилация, защото три носи щастие и късмет. Точно като чувството, което изпитваме, когато вкусим чаша Jameson. И понеже свързваме Ирландия с мирис на дърво, прецизност и много тайнства, няма как да не проследим и миналия живот на бъчвите, в които Jameson отлеждава. Откриваме бърбън и подсилено вино, благодарение на които днес можем да си подарим вкус на ванилия, опушено дърво и нотка шери. 

И къде се случва целият този вълнуващ процес? В едно-единствено място, за пълен контрол. Jameson разполага с една дестилерия, в която се проследява раждането на чашата уиски, която имаме удоволствието да изпием след работа. С грижа, много внимание към детайла и любов от начало до край. 230 години са достатъчно секунди, в които всички усилия са насочени изцяло към достигането на съвършенство. И няма как този процес да премине и без малко свръхестествена помощ. 2 % от уискито се изпарява всяка година. Да, този “ангелски дял” отива право в небесата. Мислим, че го заслужават. А и какво по-хубаво от това да си кажем наздраве с небето?

Jameson притежава неповторим вкус и това е безспорен факт. Дали ще опитаме характерната мекота на Jameson Irish Whiskey или ще флиртуваме с Jameson Black Barrel, ще останем очаровани от майсторството и уважението към качеството. Защото има неща, с които не бива да правим компромис. И уискито е едно от тях. С респект към традициите, историята, добрия живот. А за онези, които обичат да експериментират, добавяме малко лайм и джинджър. Ще ни благодарите после. На нас, на Джон Джеймисън и на самите себе си, за добрия избор и усет към живота.

бюлетин

още рестарт