Райските плажове на Италия

Отскачаме до скритите красоти на Италия. И никак не ни се тръгва.

Италия, плаж, лято. Едва ли има по-добре подредени три думи. Няма как да скрием страстта си към Италия. След като миналия път отскочихме до Неапол, сега решаваме да заминем с още по-малко багаж и да се скрием на някой от плажовете, на който сякаш преди миг е минала София Лорен. И понеже добре знаем, че тя обожава вино и паста, мислим да комбинираме залезите именно с тях. Първата спирка е доста поетична и носи името Il grotto della poesiа или Пещерата на поезията. Намира се в Пулия, едно от най-красивите области в Италия. Повярвайте ни, повече няма да ви се налага да търсите рай. Защото е тук, близо до прозрачната вода и поезията. Няколко метра встрани и ще потънете в най-ситния златен пясък, който някога сте си представяли.

И точно когато мислите, че не може да стане по-добре, може да заминете за един от най-интимните плажове, на който някога сме вярвали, че ще попаднем. Препоръчваме ви да отидете с някой, с когото бихте се целували часове по розовия пясък. Или във водата, в която сякаш се е разплискало синьото на небето. Мястото е Сардиния, а плажът е Cala Mariolu, един от най-ценните италиански плажове. Ще видите защо.

Онези от вас, които си падат по плажовете, приличащи повече на кадър от филм, Позитано е вашето място. Тук красотата може да ви дойде в повече и ще ви разберем напълно. Невероятни малки къщички с капаци, хладни легла с бели чаршафи, италианци, които се провикват в тесните улички, красиви жени, красиви мъже, лодки, яхти, мирише на сол, на хубави парфюми и на хубав живот. Плажовете са безкрайно красиви и определено е трудно да се избере най-добрия, но ние препоръчваме Marina Grande, заради гледката, водата и още нещо. Но ще го запазим в тайна.

Ако пък искате да съчетаете ден в Генуа с мястото, което ще помните цял живот, то просто хванете първия влак до Cinque Terre. Тук ние не сме ви нужни. Единственото нещо, което ви препоръчваме, е да ядете колкото се може повече домашна фокача и да се разхождате по малките улички колкото се може повече. А когато ви стане топло, голямото синьо бижу ви чака. Бихме направили от всичките пет малки селца огърлица, която да подарим на любим човек. За Monterosso al MareVernazzaCornigliaManarola и Riomaggiore нямаме достатъчно думи.

А за десерт, едно тайно място. Няма как да го стигнете с кола, но за сметка на това ви обещаваме прелестна калабрийска разходка от плажа Arco Magno, по малка пътека с чудна гледка. San Nicola Arcella е специално място, което си струва да бъде спечелено с всяка стъпка от тези 15 жарки минути, които ви делят от кристалните води. Това е едно от непознатите съкровища на Италия. И ви препоръчваме да се отправите натам възможно най-бързо. За да поговорите с морето на спокойствие.

 
Неапол Валенсия

бюлетин

още рестарт