Подарък за летните вечери: кинодвор с коктейл и класно кино

Изненади от G8 и CineLibri ot 13 до 29 юли.

София успява да замести интервалите между миналото и предстоящото море по най-добрия начин. Лятото е чудесно време за добри питиета, хубави книги и любими филми. На открито, за по-качествени спомени. И в компания, за повече смях. АртАкция знае добре къде ще прекара следващите вечери. КИНОДВОР G8 и CineLibri ще ни срещнат с любимия ни френски бохем Бегбеде, ще се докоснем до гениалната игра на Колин Фърт и Джъд Лоу, ще преминем и през новия филм на Волев и ще си говорим за любов, а на финала... ще закусваме в Тифани!

Доста добра алтернатива за края на работния ден и прекрасно смяна на познатите ни маршрути. Онези, които веднъж са ходили на лятно кино, остават влюбени в него завинаги. Когато извадиш екрана от познатия ни салон и го поставиш на открито, се променят атмосферата, сетивата, дори и начина, по който възприемаме историите. А в тези филми те са повече от увлекателни.

ИДЕАЛЪТ е екранизираният роман Помощ, простете. Отново се срещаме с героя Октав Паранго от 99 франка, който се заема с лов на модели за козметичната компания Идеал. Мястото е Русия, дивечът – най-големите местни красавици, а мисията да открие невръстна девица – невъзможна. Всичко това в комбинация с невероятния хумор на Бегбеде!

Почитателите на биографичните истории със сигурност ще се впечатлят от живота на един от най-забележителните редактори на всички времена Макс Пъркинс, който първи чете Хемингуей, Фицджералд, Томас Улф. Негови са думите:

Един редактор никога не може да знае със сигурност дали е помогнал на една книга да съществува, или я е унищожил напълно. Това е, което го държи буден нощем.

Филмът е ГЕНИЯТ, а актьорите правят впечатляващи роли.

 

Феновете на българското кино, Деян Донков и Аня Пенчева ще имат удоволствието да ги видят като екранна двойка в новия филм на Николай Волев ИЗВЪН ПЪТЯ, който ни разказва вълнуваща и много истинска любовна история. Толкова много пасва на юлските вечери!

И за да добавим доза съвършенство, ще помолим порцелановата Одри Хепбърн да ни преведе през тайните на Тифани със ЗАКУСКА В ТИФАНИ.

 

За доброто настроение ще се грижат хубавите книги и комбинацията от любими хора, разговори и много коктейли! Програмата може да видите тук и на страницата на събитието:

Идеалът 
13 юли – 21.45 ч.

Геният 
17 юли – 21.45 ч.

Извън пътя 
18 юли – 21.45 ч. 

Закуска в Тифани 
22 юли – 21.45 ч. 

Закуска в Тифани 
28 юли – 21.30 ч.

Извън пътя 
29 юли – 21.30 

БИЛЕТ ЗА КИНО+КОКТЕЙЛ, 10лв.

АртАкция ще бъде там!

 

бюлетин

още рестарт