5 свята, които можем да открием с новата кампания на Orange

Кампанията на Orange "Четем заедно – откриваме нови светове“ започна, и продължава до 14.11.2021. По време на кампанията малки и големи почитатели на вълшебни светове и приказни създания ще могат да закупят едни от най-обичаните книжки от поколения с отстъпка до 35%! Нашият екип и до днес продължава да се губи в книжните детски лабиринти на невероятни истории и щастливи финали, и подбрахме своите 5 най-любими книги, които препоръчваме.

Приказки по телефона, Джани Родари 

Миналата година празнувахме 100 години от рождението на италианския приказник Джани Родари. Какъв по-добър начин да отпразнуваме този повод с някоя негова книга. А екипът единодушно препоръчва "Приказки по телефона“. 

Ало, ало... Вдигате телефонната слушалка и чувате... приказки. И то какви! Приказките на счетоводителя Бианки за невероятните пътешествия на Джованино Денгуба, за приключенията на малката палавница Алиса, за носа, който един ден не издържал и избягал. Затворете очи и ще полетите заедно с онзи добър господин на въртележката в Чезенатико. А защо да не похапнете от двореца от сладолед? Опитайте. Нужно е само желание и въображение, за да превърнете нашия мъничък свят - добър и лош, забавен и скучен, весел и тъжен - в една приказка без край.

Копче за сън, Валери Петров

"Миш, Миш, Миш,. време е да спиш“ и други подобни цитати се разхвърчаха из стаята при споменаването на тази прекрасна книга на Валери Петров, която може да намерите в невероятно издание с твърди корици и илюстрации на Мария Налбантова. 

Тихо! Искате ли да надникнем в стаята, където е креватчето на малкия Оги? Добре. Ето ни вътре. Лампата е угасена и в тъмното се виждат само една картонена кутия от телевизор, пълна с играчки, и бялата възглавница, в която е потънала главицата на Оги. До него е полегнал и дядо му, тъй като Оги още не е свикнал да заспива сам – плаши го тъмният ъгъл отсреща. Там наистина се крие нещо, само че то никак не е страшно, дори напротив. Но после ще разберем какво е – сега да чуем какво си говорят двамата в тъмното...

Велосипедисти край езерото Папийон, Иван Раденков

Вдъхновението на Иван Раденков са двете му деца, а историите му са способни да превърнат всичко в игра и да покори сърцето на всяко малко и голямо дете.

Проп и Морис са приятели и приключенци, които търсят най-интересното от всеки ден. Вълнуващ, стремителен, мокър, шеметен и пълен със смях разказ за приключенското пътуване на две хлапета по въздух (със стар въжен лифт), по вода (с каяци) и по суша (с могъщи танкове на две колела) в компанията на чудати герои и странни съоръжения. В най-опасните мигове ставаме приятели завинаги, а пътят към победата е не по-малко важен от самата победа, особено ако е весел и главозамайващ. Роман, написан за всяко дете, което обича щурите игри на открито, изобретенията и разрешаването на загадки, поръсени с щипка научно вълшебство.

Роня, дъщерята на разбойника

"Роня, дъщерята на разбойника” е една от книгите, които вечно ще живеят с нас, заради безкрайната свобода на горите, причудливите създания и храбростта на малката Роня. 

В сърцето на девствена гора, пълна със странни и страшни вълшебни същества, се извисява старинен замък. Тук се ражда и пораства Роня, дъщерята на разбойническия главатар Матис. Нейните приключения са илюстрирани от японския художник Кацуя Кондо. Героите на романа, нарисувани от него, оживяват в японски анимационен сериал, станал популярен в цял свят.

Пердето на бавачката Лъгтън

Виджиния Улф е позната най-вече с шедьоврите си от модернизма "Мисис Далауей”, "Към фара”,  "Орландо” и други. 

"Пердето на бавачката Лъгтън”, с илюстрации от Свобода Цекова и превод на невероятната Иглика Василева дава възможност на почитателите на Улф да  се докоснат до друга страна на писателката. 

Слоновете пиеха вода; жирафите хрупаха листата на най-високите магнолии; хората, които пресичаха моста, им хвърляха банани, подхвърляха ананаси във въздуха и вкусни златисти кифлички, пълнени със сладко от дюли и рози, защото маймуните ги обожаваха.

Всички тези заглавия и още много могат да бъдат намерени на сайта на Orange и в книжарниците. А като допълнение към страхотната кампания, Orange дарява и детски книги на три библиотеки, за да могат любимите ни книжки да достигнат до повече хора. 

бюлетин

още рестарт