Духът на пенливата любов в бутилка

Просекото CAJ, което ни разказва приказка на щастието.

Любов и дух велик са неразделни,
според мъдрецът пеещ в песента,
един без друг не могат поотделно,
като душата ни без мисълта.

700 години след смъртта на Данте Алигиери не спираме да търсим наслада в словата му. Тази есен между 02 и 31 октомври седмото издание на кино-литературния фестивал CineLibri се проведе под мотото “Божествена комедия” и благодарение на божествения вкус на просеко CAJ освободи духът на пенливата любов, прилежно съхранен в изящна черна бутилка.

Вкусовете, филмите и литературните произведения, които ни пренасят далеч към най-любимите места, са сякаш сред най-смислените изживявания, които можем да си подарим. Позволяват на ума ни да фантазира и да броди из ширините на далечни места, които имат силата да приютят копнежите ни и да се превърнат в пристанище на тъгите ни. 

Тази година бляскавата програма на кино-литературния фестивал CineLibri се потопи в пенливия нежен разкош, наречен CAJ. Просеко, което с всяка глътка ни разказва приказка на щастието, пренася ни в Италия и ни учи, че това питие, както почти всички съкровени и ценни неща в живота, е нещо лично!

Изяществото на вкуса на CAJ тръгва от Валдобиадене - почти непоносимо красив и безкрайно уютен хълмист район в Североизточна Италия, регион Венето - ширини, които наподобяват най-интимната поезия и вълнуват като най-красивото кинематографско обяснение в любов към живота. Неслучайно говорим за обект на световното наследство на ЮНЕСКО с богата история и спиращ дъха пейзаж. 

Като всяко впечатляващо творение на природата, и този регион обединява хората, които са привлечени към подчертаната италианска естетика и отбраните вкусове - именно те срещат Маги Халваджиян и Джакомо Голеомин, които се захващат със създаването и производството на Prosecco CAJ D.O.C и OROCHIARO D.O.C.G. - вкусове, вълнуващи като околосветско пътешествие, което вече може да обогати всичките ни събития и домашни вечери, в които се наслаждаваме на най-близките си. 

Просеко CAJ се ражда като разговор и идея между двама приятели и стига до това да е сред предпочитаните напитки за любителите на пенливото удоволствие в чаша. Пиенето на просеко е ритуал, който е колкото личен, толкова и лесен за споделяне с най-близките до сърцето - онези, които следят успехите ни и са до нас в провалите ни. Невероятните прасковени и минерални аромати и прецизната изящност на мехурчетата са дома, от който щастието ни се нуждае.

Когато имате нужда да освободите духа на любовта от бутилката, можете да посегнете към PROSECCO OROCHIARO VALDOBBIADENE D.O.C.G. или да погледнем реалността през розови мехурчета с магията, наречена PROSECCO OROCHIARO ROSE D.O.C.

Нещо лично. От продуцента Маги Халваджиян. 

бюлетин

още рестарт