Дай (си) Restart

За моментите, в които щастието изглежда безкрайно далеч, а новото начало се отлага от векове.

Ако в главата ти са се заселили мусони или други бедствия от сложен характер. И не ти е особено уютно да живееш насаме със себе си. 

Ако работата и ежедневието напоследък нямат много изненади за теб. И някак картинката ти изглежда безрадостна. 

Ако интуицията не просто ти подсказва, а направо пали огън и ти изпраща димни сигнали за промяна. Действай на мига и остави колебанията за някой по-удачен случай.

Натисни нахално един Restart навътре към себе си. И дори да не започнеш всичко отначало, може да си подариш поне един нов първи път. И умната, защото има опасност да те отведе до свежи емоции, неочаквани приятелства, нови умения и порция чист дзен. Да не кажеш, че не сме те предупредили.

Да си дойдем сега и на думата. Как се работи с този екзотичен спорт Restart-a? Като с всеки друг – изисква малко самонаканване да се вземем в ръце и да влезем във форма, малко излишни чудения “ама сега ли, ама утре ли”, после плахи стъпки напред към хоризонта и бам! – радостта от промяната и хитрото повдигане на вежда – “Че аз за какво я отлагах тая ми ти хубава работа толкова време”.

И понеже сме услужливи другарчета, даваме ти жокер с няколко възможни сценария къде живее restart-ът и как се борави с него.

Сцена 1. 

От милион години се навиваш да заминеш сам-самичък нанякъде. Да си разлееш енергията из някоя непозната столица.

Да търсиш съкровища по улиците ѝ с карта или с някой модерен app. Да се изгубиш в музей за модерно изкуство, да отидеш на опера, театър или бар с няколко века история в най-добрата компания, с която разполагаш – себе си. Ами отвори календара – драсни едно кръгче в произволен месец, дай сега и сайта на някоя нискобюджетна компания, за да бъде хем авантюристично, хем да не се налага да теглим ножа на прасето касичка. Пробвай три предизвикателства – замини на място, където никога преди кракът ти не е стъпвал, опитай храна или преживяване, което ти непознато. И последно – направи един от онези безплатни пешеходни турове. Гайдовете обикновено са приятно чалнати, назнайват от пикантериите на града, а групите често са супер мултинационални и готини. Идеален повод за запознанства. Все пак да пътуваш сам, съвсем не означава да не завържеш и приятелства. Бон воаяж и да ни пратиш картичка, ей!  

 Сцена 2. 

Кефеше се на балеринките като хлапе, ама месенето на кюфтета от кал и катеренето на дървета малко ти разсеяха фокуса.

После пускаше по една сълза за всяко продължение на “Step Up”. Изгледа всички сезони на  “So You Think You Can Dance”. И научи наизуст всички зали за танци и хореографи в града, ама… Ах, това досадно “ама”. Мислиш, че нямаш точно заложбите за звезда от Болшой театър и не ти се излага пред хора. Та все пускаш на режим изчакване желанието си за танци. Сега ще ти издадем една голяма тайна, защото ходим на танци от много-много отдавна и сме били в половината зали, които можеш да изброиш. На никой не му пука как танцуваш! Защото е супер съсредоточен в това самият той какви ги върши с всичките си крайници в мига, в който музиката гръмне. Винаги и във всеки клас ще има някой, който е начинаещ. Гледката нито е страшна, нито необичайна. Хората, които танцуват, са толерантни и са свикнали. Даже и помагат като нещо не ти е съвсем ясно и ти обясняват как се случва със стъпките и координацията. Стягай екипчето и идвай заедно да учим хореографии и да се потим като олимпийци!

Сцена 3.

Измислили сме едно леко спорно житейско правило! Ако не можеш да готвиш, значи има сериозни шансове да имаш талант с коктейлите.

В този ред на мисли, ако курсовете за седемстепенно меню не те изкушават, даваме ти нова посока за креативност в домашни условия. Засади на терасата в шарени саксии мента, босилек, розмарин, а защо не и рози. И вместо лего си сглоби един приличен частен бар с варираща колекция алкохоли. Оттук поемат туториалите в Youtube с клипчета за коктейли, албумите с лъскави снимки и описание стъпка по стъпка как да се сдобием с любимото блъди мери, мохито или маргарита. Ние започнахме със сангрия, че е уж съвсем за начинаещи. От три опита нямахме един с един еднакъв, но усещаме как прогресът се случва. А новото хоби ни дава повече поводи за събирания с приятелите. Защото хич не е полезно сам да си дегустираш шейкърите и каните с изненади. 

Даваме ти само три примерни сценария, но знаем, че в главата ти си имаш цяла секция с яки идеи, които само чакат да ги побутнеш малко. И ето че си овладял изкуството на Restart-a. 

рефреш ново начало рестартиране

бюлетин

още рестарт