Чаша кино у дома

Хубаво вино и хубав филм... любима комбинация.

През 2020 г. се научихме да обръщаме внимание на себе си, да се наслаждаваме на домашния уют и да оценяваме миговете, споделени с най-близките. Затова и кино-литературният фестивал CineLibri, NeterraTV+ и Seewines ви канят на чаша кино в собствения ви дом. А първите 100, закупили пълния пакет от селектираните филми в онлайн платформата Neterra TV+, ще получат бутилка розе Ayano и бутилка бяло вино Colorito от Seewines. За спокойна и щастлива есен. 

Кръстницата

Много малко неща в този живот са по-очарователно забавни от Изабел Юпер в ролята на Мама Марихуана. Френската култова актриса ловко се превъплъщава в безстрашна дама, която се бори с наркотрафика. Изтънченият хумор на Жан-Пол Саломе превръща киноадаптацията по романа на Анелор Кер във филм, който не бива да пропускате. Заглавие, което като всеки хубав френски филм върви и с вкусно вино!

Пинокио

В новия екранен прочит на “Пинокио” от Матео Гароне в ролята на Джепето влиза носителят на Оскар Роберто Бенини и привлича зрителите към един магнетичен и леко мрачен разказ за честността, добротата и неволното изричане на лъжа. 2020 г. е най-подходящото време да си припомним както любимата детска приказка, така и новата нетрадиционна филмова адаптация.

Берлин Александерплац

“Берлин Александерплац” на режисьора Бурхан Курбани тази година спечели голямата награда на CineLibri и то напълно заслужено. Макар и надпреварата да беше наистина ожесточена, филмът по едноименния роман на Алфред Дьоблин изпъкна с дръзкия си смел подход да превърне едно класическо произведение в модерна и екстравагантна приказка за светлите нюанси на злото и тъмнината във всяко потърсено добро.

Връзки

Италианският филм “Връзки”, с който тази година откри фестивалът във Венеция, със сигурност ще бъде удоволствие за ценителите на естетическото кино, както и за всички онези, които обичат добрите истории, в които можем да се открием. Разходете се из улиците на Неапол и преживейте онази любов, която макар и да е противоречива и бурна, дава наслада и белязва с целувки целия ни живот. Един екранен прочит на литературно произведение, който безспорно върви много добре с чаша вино.

Лято 85

Франсоа Озон знае как да разказва истории така, че да накара зрителите да се смеят и да плачат, да притихват пред изяществото на седмото изкуство. “Лято 85” е история, в която любовта между две неприлично млaди момчета е такава, каквато е почти всяка любов. Смущаваща, объркваща, прекалено силна, твърде трудна за управление, твърде красива, трагична.

Вижте литературата през кристалното стъкло на вашата чаша, наполовина пълна с кино. Удоволствие, за което ще се погрижат Seewines, които добре разбират кои вкусове пасват на хубавите филми. 

бюлетин

още рестарт