Петър Димитров за дните, прекарани в самоизолация

Създателят на A to JazZ ни споделя какво прави напоследък

Благодарение на Петър Димитров в София звучи най-добрият джаз. Вече 10 години. Очакваме с нетърпение 3 юли, когато ще е началото на юбилейното издание на фестивала A to JazZ. Благодарим на Петър, че учи нас (а и децата ни) на вкус към хубавата музика. И, ако трябва да бъдем честни, към хубавия живот и хубавата храна. Но за това друг път. Днес ни споделя какво върши през дните на самоизолация. Както всичко, което прави - и това му се получава повече от добре.

Най-вълнуващото е, че откривам отдавна забравени неща по чекмеджетата. Все едно отваряш кутия със спомени на прашния таван. Иначе никога не съм предполагал, че по цял ден ще събирам детски играчки - психиделично е, защото двете ми малки разрушителчета не се спират пред нищо, за да поддържат тоталния хаос вкъщи. Извън това се наслаждавам на слънцето, небето и планината от терасата, пия вино и си мечтая.

Отдавна не бях мечтал.

Не мога да гледам реалността, защото тя се променя всеки час и ако трябва да правя анализи толкова често, ще се побъркам. Радвам се на шумното си семейство, на домашната храна, на уединението и шанса за рестарт.

Когато си спрял, имаш уникална възможност да тръгнеш отново, в нова посока и с нови мечти, вместо да сменяш в движение. И мисля да се възползвам от това.

Стойте си вкъщи, опознайте душата и тялото си…

Редакцията ни припомня, че сега, повече от всякога, е важно да сме силни, разумни и да останем у дома. За да можем съвсем скоро да се порадваме на пролетта истински. 

бюлетин

още рестарт