Д-р Катя Паскова: „Кожата ни има нужда от приятели, не от врагове.“

С помощта на Eau Thermale AVENE и тези 4 лесни стъпки можем да се погрижим за кожата си и да я предпазим от вредното влияние на околната среда.

Лидерът в производство на дерматологична козметика Eau Thermale AVENE лансира иновативната серия, предоставяща антиоксидантна и анти-ейдж грижа за кожата на лицето.

A-Oxitive.

Обогатени с ценен провитаминен комплекс, продуктите от серията – Антиоксидантен серум, Аква крем, Нощен пилинг крем и Крем за околоочния контур,  предпазват кожата от оксидативен стрес и първи признаци на стареене. Avene A-Oxitive беше представена официално в клиника Derma Vita от д-р Катя Паскова, която разказа как околната среда влияе на кожата и обясни защо младите момичета трябва да защитят кожата си от преждевременно стареене. 

Eau Thermale AVENE и д-р Катя Паскова ни споделиха как в 4 лесни стъпки можем да се погрижим за кожата си и да я предпазим от вредното влияние на околната среда:

A-Oxitive Защитен антиоксидантен серум, обогатен с провитамини С и Е  и GP4G, защитава кожата от вредното влияние на оксидативния стрес и стимулира естествените ѝ защитни механизми.

A-Oxitive Аква-крем съдържа провитаминен коктейл Е и С и микроперли за озаряващ “snapchat” ефект. Първите бръчки и фини линии са изгладени, тенът е озарен. 

A-Oxitive Нощен пилинг крем действа детоксикиращо и регенериращо. Обогатената с Ретиналдехид и провитамин Е формула, подхранва кожата и я обновява.

A-Oxitive Крем за околоочнен контур предоставя специфичната грижа, от която се нуждае зоната около очите, за да има свеж и озарен вид. 

Специално за АртАкция Д-р Катя Паскова сподели няколко лесни стъпки и се обърна към всички млади жени, които трябва да опознаят кожата си и да я предпазят от вредното влияние на средата, в която живеем. Ето какво ни сподели:

Д-р Паскова, какво бихте казали на градските момичета, които смятат, че защитават кожата си, носейки голямо количество грим вместо качествена козметика?

Това е изключително важен въпрос, защото голяма част от младите хора не знаят как да предпазват кожата си. Често поставят прекалено плътен слой от корективен грим без дори да имат нужда от него и пропускат най-елементарните неща, а именно да предпазят кожата си от вредното въздействие на околната среда, да я почистят и детоксикират вечер. След което, разбира се, могат да сложат една лека корекция, която да е подходяща. Това ни дава A-Oxitive. Антиоксидантен дневен ритуал в две стъпки – Защитен антиоксидантен серум и Аква-крем.  Серумът е ежедневна грижа, която защитава кожата от вредното влияния на оксидативния стрес, благодарение на комбинацията от Провитамини С и Е и GP4G (повишава енергията в клетките и стимулира естествените защитни механизми на кожата). Кремът съдържа провитаминен комплекс и глицерин, благодарение на които кожата е хидратирана и озарена, защитена от вредното влияние на околната среда. Една млада кожа има нужда да се хидратира и да се детоксикира вечер. Замърсената околна среда, неправилното хранене, пушенето и напрегнатият начин на живот са външни фактори, които оказват вредно влияние върху кожата, водейки до пораждане на оксидативен стрес, който от своя страна ускорява стареенето на кожата. Правилната и навременна грижа за кожата я поддържа чиста и сияйна. 

Важно е всяка млада жена да запомни, че вечер кожата трябва да се детоксикира. Какво представлява детоксикиращият комплекс? Това е Ретиналдехид и Провитамин Е . Ретиналдехидът има обновяващо действие, пилинг ефект. Нощният крем има висока толерантност, въпреки че хората се стряскат от думата пилинг. Със своята богата текстура, той изглажда кожата и озарява тена. Поставяйки серума и/или дневния крем , защитаваме кожата през деня, което в комбинация с детоксикиращата грижа са достатъчни стъпки за поддържането на здрава кожа, без да има нужда от допълнителна агресивна козметика.
Младите хора често използват базите като част от корективната козметика. Този тип продукти са по-липидни, които не препоръчвам за ежедневна или редовна употреба. В крайна сметка, ако една кожа не е изрядно поддържана, се получават запушвания. Серията A-Oxitive е много лесна за употреба и подходяща за всички около 30 и 40 г. Напълно достатъчна за кожата е правилната грижа с лека текстура, съчетана с малко корекция.

Много млади жени не обръщат внимание на козметиката си и наивно разчитат на това, че до 35 г. са все още млади и кожата им е идеална. Бихте ли обобщили кои са нещата, които ни вредят в градската среда, без да подозираме?

Вредното влияние на слънцето и излъчването на монитори и екрани често са пренебрегвани от младото поколение. Това което вдишваме, прониква и в кожата ни. Продуктите, които поставяме върху кожата, са от изключителна важност. Важно е да се знае, че вече е минало времето, в което не е имало нужда от нищо за кожата. Аз например нямах акне в младежката си възраст, както и хората около мен  нямаха, а днес много по-голяма част от хората са с такива оплаквания. Храната, пушенето, неправилният начин на живот, вредните навици, околната среда оказват своето влияние. Използването на правилна козметика с почистване и детоксикация трябва да се случва навреме. Изключително важно е да се предпазим и детоксикираме. Това са двете ключови думи. Все пак не бива да забравяме, че днес живеем в изключително замърсена среда, особено в градове като София.

Любопитно е, че споменахте, че дългосрочната употреба на неправилна козметика всъщност вреди на кожата. Много млади хора се доверяват на случайни продукти и не познават кожата си. Кой е най-бързият и лесен начин да се опознае собствената кожа?

Като за начало жената трябва да знае дали се омазнява в Т-образната зона, дали е суха. Серията A-Oxitive хидратира много добре, като при мазната кожа се набляга на нощните детоксикиращи продукти. Трябва да се посещава и дерматолог, разбира се. Обикновено хората идват, когато вече имат наличен проблем, който в повечето случаи е в резултат на нередовно почистване на кожата. Отвън и отвътре. Акнето например вече не е проблем само на младата възраст. След 25 го наричаме възрастово акне. Това никак не е бреме само за младите. Пак е в резултат на активацията на хормоните. И при този проблем е много важно дамите да почистват правилно кожата и да избират лека текстура. Подчертавам отново, че младата кожа има нужда от хидратация и детоксикация, като две основни стъпки към здравия и сияен вид на кожата.

Можем да обобщим, че тази серия събира всички лесни стъпки, с които да се погрижим за кожата си.

A-Oxitive е серия, събрала четири продукта с антиоксидантно действие, които предоставят необходимата грижа за младата кожа. Важно е дамите навреме да разберат, че нямат нужда от много козметични продукти, а от правилните. Неподходящата козметика не просто няма да даде необходимата грижа за кожата, но може и да създаде допълнителни проблеми, от които да страдаме на по-късен етап. 

Нека кажем на нашите градски читателки, че A-Oxitive е най-добрият приятел на кожата ни.

Абсолютно. Кожата ни има нужда от приятели, а не врагове.

За Авен България:

Част от концерна Pierre Fabre, Eau Thermale AVENE е френска дермокозметична марка, наложила се на пазара от 1990г в световен мащаб, а в България, вече близо 20г. - от 1999г.

Марката предлага богато портфолио от продукти, подходящи за чувствителната кожа на цялото семейство. Всички продукти съдържат Термална вода Авен, директно извлечена от извора – с успокояващи, антииритативни и омекотяващи свойства. Това прави продуктите, подходящи и за най-чувствителната кожа, за приложение и при патологични състояния.

Благодарение на стриктно подбраните съставки и формули тествани под дерматологичен и офталмологичен контрол, брандът Авен се доказва като дългогодишен и сигурен партньор на фармацевти и дерматолози.

За д-р Катя Паскова:

Д-р Катя Паскова е дерматолог с над 30-годишен опит в медицината. Член е на Българското дерматологично дружество, Дружеството на частнопрактикуващите дерматолози в България, Академията по практична дерматология и естетична медицина, Европейската академия по дерматология и венерология (EADV), Европейската общност по лазерна дерматология (ESLD), член е и на управителния съвет на Българската Асоциация на Естетичните Дерматолози (BAAD). През 2001 г. д-р Паскова създава дерматологична клиника Derma Vita. В продължение на над 18 години клиниката работи с висококвалифицирани специалисти и световнопризната апаратура.

бюлетин

още рестарт